Grote brand bij Vodafone

 

In een bedrijfspand van telefoonaanbieder Vodafone aan de Caïrostraat in Rotterdam woedt vanochtend sinds 5 uur een grote brand. Klanten van Vodafone in de regio Zuid-Holland ondervinden daardoor mogelijk problemen met bellen.

Dat heeft een woordvoerder vandaag om 8 uur gemeld.

In het pand bevindt zich een belangrijk knooppunt voor het telefoonverkeer van de provider. De temperatuur in het gebouw is door de brand dusdanig hoog opgelopen dat de kans reëel is dat het telefoonverkeer van klanten niet of slecht mogelijk wordt. Vodafone probeert de problemen op te vangen, maar kan niet zeggen op welke termijn weer goed telefoonverkeer mogelijk is.

Volgens de oud-medewerker wordt 40 procent van het netwerk van Vodafone op de locatie beheerd. “Het is een extreme ramp voor Vodafone als zulke locaties afbranden. Een noodvoorziening is niet of nauwelijks op te zetten voor zo’n locatie. Bellen naar en van de regio Zuid-Holland is nu al onmogelijk en zal de komende dagen, wellicht weken moeilijk zijn.”
Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers. Omdat er veel rook vrij komt, verricht de brandweer in de omgeving metingen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Zie hier foto’s van de brand

Vorig artikelInstagram nu ook voor Android
Volgend artikelSamsung Galaxy Tab 2 gaat 399 euro kosten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in