Facebook lanceert eigen App Store

Facebook komt met een App Center waar het games en andere apps gaat aanbieden die geschikt zijn voor gebruik op het sociale netwerk. Ontwikkelaars kunnen de centrale plaats ook gebruiken om betaalde apps aan de man te brengen.

Met het App Ceneter hoopt Facebook een nieuwe manier aan te boren om geld te verdienen aan het grote aantal gebruikers. Facebook bereidt momenteel een beursgang toe die het bedrijf een waarde zal geven tussen de $77 miljard en $96 miljard. Een van de grootste zorgen van investeerders is de verminderende inkomstengroei van Facebook dat deels wordt veroorzaakt doordat steeds meer gebruikers de dienst bezoeken via de smartphone app waarop veel minder reclame wordt getoond.

Via het App Center kunnen ontwikkelaars apps op Facebook aan consumenten verkopen. Facebook houdt een percentage in van 30 procent, net zoals het doet bij in-app aankopen. Consumenten dienen overigens te betalen via Facebook Credits, het betaalsysteem van het bedrijf.

In het App Center zullen zowel apps verschijnen die ontworpen zijn voor gebruik op de pc als apps voor mobiele apparaten. Als een mobiele app geïnstalleerd dient te worden op de mobiele telefoon dan zal Facebook de gebruiker doorsturen naar Apple’s App Store of Google’s Play store.

Vorig artikel1TB SSD KingMax SMU25 van KingMax
Volgend artikelApple televisie word geproduceerd door Foxconn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in