Nieuwe Filesharing optie voor Facebook

Facebook begint met het uitrollen van de filesharing optie in alle groepen. Volgens TechCrunch.com heeft het nog veel haken en ogen maar kan het wel de groei van Dropbox, iCloud en Google Drive wat remmen. Een van de kleine nadelen is dat muziek en bestanden die onder copyright vallen mogen niet gedeeld mogen worden.

Bestanden mogen niet groter zijn dan 25mb, schrijft Mashable. Belangrijk om te weten is dat dit pas de eerste versie is en Facebook er nog van alles aan kan aanpassen.Facebook gebruikers praten vaak over bestanden die ze onderling willen delen, maar nu kan je meer doen dan praten, je kan de Word-, PDF- en e-book bestanden direct via Facebook versturen.

De optie zou Facebook kunnen helpen in de strijd tegen hun ‘tijd-verkwistende’ imago. Als je al een Facebook group hebt voor discussies over colleges, een project of vakantie, dan komt deze optie direct van pas. Je kan daarentegen geen grote home videos versturen of bakken met foto’s delen. Maar de filesharing via Facebook kan net dat beetje extra zijn voor mensen om Facebook intensief te blijven gebruiken aldus TechCrunch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here