20 procent Nederlanders bankiert mobiel

Twee op de tien Nederlanders bankiert mobiel met een app via de smartphone. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van het financiële zelfredzaamheidplatform Wijzer in geldzaken. Maar liefst 70 procent van de bankapp-gebruikers checkt minstens één keer per week zijn saldo.

Volgens het onderzoek is het grootste voordeel van mobiel bankieren dat consumenten altijd en overal kunnen weten hoeveel geld zij bezitten. Als belangrijkste drempel voor niet-gebruikers wordt de angst voor misbruik of fraude genoemd. Banken zouden hun apps daarom populairder kunnen maken als zij beter voorlichting verschaffen over de veiligheid.

Dinsdagmiddag organiseert Wijzer in geldzaken een platformbijeenkomst over de mogelijkheden van onlinemedia bij het vergroten van financieel bewustzijn. In tegenstelling tot het gebruik van mobiele apps, blijft het bankieren met sociale media namelijk flink achter. Slechts 5 procent van de ondervraagden geeft aan op die manier financiële informatie op te vragen.

Door: Telegraaf

Vorig artikelondersteuning Wii U voor twee gamepads
Volgend artikelHet salaris van de Facebook Medewerkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in