Lenovo presenteert 5,5 inch IdeaPhone K900 smartphone met Clover Trail+

Het Chinese bedrijf Lenovo heeft tijdens de CES een 5,5 inch smartphone gepresenteerd, de Lenovo IdeaPhone K900. Deze telefoon moet de concurrentie aangaan met huidige high-end smartphones van onder meer Apple, Samsung en HTC. De K900 draait op Android, al is nog niet bekend welke versie. De telefoon is 6,9 millimeter dik en heeft een behuizing van metaal en kunststof. Net als al eerder aangekondigde telefoons heeft ook de K900 een Full-HD IPS Lcd-scherm (1920×1080 pixels). Het bijzondere aan deze telefoon is dat hij een dual-core Intel processor in zich heeft. De K900 beschikt als s’ werelds eerste smartphone over Itel Clover Trail+, namelijk de Intel Z2580-soc met 2 processorkernen op 2 Ghz en een PowerVR SGX544MP2-gpu, dus met twee grafische kernen. Het 5,5 inch scherm wordt goed beschermd door Corning Gorilla Glass 2 en is dus beter bestand tegen vallen en krassen.

Verder heeft het toestel een 13 megapixel camera met dual-flash, vermoedelijk geproduceerd door Sony. De K900 beschikt over 2 GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen, wat uit te breiden is door middel van een micro-SD kaartje. De Lenovo K900 is gemaakt van roestvrij staal met polycarbonaat en is zoals eerder gezegd slechts 6,9 millimeter dik. De smartphone weegt 162 gram.

De telefoon is de eerste met zo’n processor, maar zeker niet de enige. De verwachting is dat later dit jaar ook ZTE en Motorola smartphones met deze processor gaan presenteren. Volgens het persbericht van Lenovo komt de telefoon in april uit in China, daarna volgen onder andere Rusland en Indonesië. Een Europese release staat nog niet in de planning.

 

Vorig artikelOne Laptop Per Child presenteert nieuwe kinderlaptop en tablet
Volgend artikelEerste dlc-pakket voor Black Ops II verschijnt op 29 januari

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in