Nokia 2 officieel: Budget smartphone met flinke accu

HMD Global heeft vandaag de nieuwe Nokia 2 smartphone uitgebracht. De nieuwe Nokia 2 is een instapmodel welke beschikt over een opvallend grote accu. 

HMD Global heeft de licentie op de merknaam Android. Dit jaar heeft het bedrijf al meerdere smartphones uitgebracht. Momenteel is er een behoorlijk groot assortiment met de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6, Nokia 7 en de high-end Nokia 8. De Nokia 2 is een instapvariant.

Het bedrijf heeft recentelijk laten weten dat alle Nokia smartphones de beschikking zullen krijgen over de nieuwe Android 8,0 software. Inmiddels is HMD Global met Nokia actief in meer dan 80 landen.

Nokia 2

De Nokia 2 is een interessante instap smartphone welke beschikt over een Snapdragon 212-chipset met een Adreno 304-gpu. Onder de motorkap is er verder 1GB aan RAM te vinden en 8GB uitbreidbaar geheugen. Het scherm is 5 inch groot en beschikt over een 720p-resolutie.

Opvallend is de accucapaciteit van 4100mAh. Zeker voor een budgetsmartphone is dit behoorlijk stevig. Verder heeft de Nokia 2 ondersteuning voor dual sim, VoLTE, Bluetooth 4.1 en wifi 802.11 b,g,n.

Nokia 2 beschikbaarheid

De Nokia 2 komt in 2018 in de Benelux op de markt. Voor hoeveel de smartphone verkrijgbaar zal zijn in Nederland is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelToekomstige Xbox One update laat instellingen opslaan in de cloud
Volgend artikeliPhone X uitverkocht? Zo heb je vrijdag alsnog een iPhone X

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in