Nikon D5200 Review

De Nikon D5200:

De Nikon D5200 is de derde editie van Nikon’s APS-C formaat spiegelreflex met klapscherm. Doormiddel van de scharnieren kan het scherm draaien en kantelen. Er zijn behoorlijk veel voordelen van een kantelbaar scherm wanneer je uit ‘moeilijke hoeken’ moet werken: op de grond, boven je hoofd of zelfs ‘om een hoekje’. Ten opzichten van de voorganger de Nikon D5100 beschikt de D5200 over enkele verbeteringen waaronder een verbeterd scherpstelsysteem met meer velden, ook de sensor is flink verbeterd naar 24 megapixel.

De Nikon D5200 heeft veel weg ten opzichten van de D5100, je moet goed zoeken naar de verschillen tussen de twee modellen, maar die zijn er natuurlijk wel. Een van de grootste voordelen is de plaatsing van de microfoon. De stereomicrofoon is namelijk zover mogelijk vanaf de body geplaats. Dat vermindert het achtergrondgeruis bij scherpstellen en zoomen.

Belangrijkste verschillen D5200 VS D5100:

  • 24 megapixel (D5100 heeft 16 MP)
  • Stereomicrofoon (D5100 heeft mono)
  • Nieuw knopje voor sneltransport
  • Verbeterde autofocus met 39 velden (D5100: 11)
  • Menu instellingen toegevoegd

Autofocus:

Ten opzichten van de vorige Nikon’s is de autofocus flink verbeterd. Nikon heeft bij de D5200 de basis van de D7000 gebruikt met 37 scherpstelpunten, hierdoor is de D5200 niet echt een instap spiegelreflex camera te noemen. Negen van de 39 punten  zijn kruisingsgevoelig, hierdoor is de camera ook geschikt voor snelle actie foto’s als het onderwerp snel beweegt. Op onderstaande afbeeldingen zijn de scherpstelpunten van de D5200 zichtbaar:

Nikon-D5200-cross-AF-points

Body:

De body van de D5200 is nagenoeg identiek als die van de voorgangers. Wel is er bij de D5200 een knop aanwezig waarmee je op de zelfontspanner het aantal beelden per seconden kan aanpassen/ instellen. Zoals hierboven genoemd is de stereomicrofoon van de D5200 beter geplaats als die van de vorige modellen. Door de plaatsing bovenop de flitser is het achtergrondgeruis bij scherpstellen en zoomen minimaal.

Een opvallende feature van de Body is het scherm welke je kan kantelen. De Nikon D5200 was de eerste Nikon spiegelreflex camera welke je kon kantelen, momenteel beschikt de 5100 als 5200 over een kantelscherm. Er zijn behoorlijk veel voordelen van een kantelbaar scherm wanneer je uit ‘moeilijke hoeken’ moet werken: op de grond, boven je hoofd of zelfs ‘om een hoekje’

nikon_d5200_top_350

Connectiviteit:

De Nikon D5200 heeft geen ingebouwde GPS en ook geen WiFi. Er is wel een optionele adapter, de Nikon WU-1a, die je in de accessoireaansluiting kunt steken waarna je de sluiter op afstand met je Android mobieltje of je tablet kunt bedienen. Wel zijn er twee afstandsbedieningen leverbaar waardoor je de camera op afstand kan bedienen, deze werken op infra rood. Het is jammer dat WiFi niet standaard is ingebouwd in combinatie met GPS, maar wij verwachten dat Nikon bij de volgende opvolger deze twee aansluitingen wel heeft toegevoegd aan de camera.

Inhoud Verpakking:

De Nikon D5200 wordt geleverd in een complete verpakking, waarin uiteraard de Nikon D5200 aanwezig is,  maar ook diverse onderdelen waaronder:

  • Nikon draagriem
  • Oplaadbare batterij met lader
  • USB kabel
  • Audio video kabel
  • Afdekplaatje voor zoeker
  • Cd-rom met software
  • Cd-rom met reference manual
  • Nederlandstalige gebruikershandleiding

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de D5200 Review

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCheats Grand Theft Auto 5 zijn bekend
Volgend artikelGoogle Android 4.4 komt op 14 oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in