Nikon D5200 Review

In de praktijk:

We hebben enige tijd met de Nikon D5200 kunnen werken en dat viel niet tegen, de camera maakt zeer goede foto’s onder verschillende omstandigheden, doormiddel van de vele mogelijkheden zijn er onder bijna alle omstandigheden prima foto’s te maken, standaard is de Nikon D200 voorzien van een 18-55 VR lens, wil je betere kwaliteiten dan is het verstandig om alleen de body van de D5200 te kopen in combinatie met een betere lens.

De beelden die uit de D5200 rollen zijn prima. De scherpte en het contrast van de foto’s zijn prima. Maar met bijvoorbeeld een 18-135mm lens kan je nog meer uit de camera halen. De D5200 kan bij alle situaties wel uit de voeten, ook bij matig licht, waardoor je de ISO kan aanpassen. Vanaf ISO 6400 merk je wel dat er veel ruis komt op de foto’s. De 24,1 megapixel sensor zorgt ervoor dat elk detail haarscherp weergegeven wordt. Dit geeft veel ruimte om te croppen en vergroten. Daarnaast is het ideaal voor extreem grote afdrukken zoals fotobehang en dergelijke door de grote hoeveelheid pixels.

De expeed 3 technologie zorgt voor een snelle verwerking van data waardoor de ‘denktijd’ aanzienlijk wordt vermindert, in de praktijk maakt de camera snel foto’s in combinatie met een snelle geheugenkaart. Op de hoogste kwaliteit duurt het ongeveer 4 seconden tot dat er een foto gemaakt als JPG bestand. Dat is een goede prestatie voor een camera met 24 megapixel. Met de normale instellingen zijn de foto’s ongeveer 5-6MB per stuk.

Opvallend: Geen GPS en Wifi:

Veel andere fabrikanten hebben standaard een WiFi en GPS functionaliteit ingebouwd. Deze twee functie’s zijn helaas niet standaard aanwezig bij de D5200, wel zijn er accessoire beschikbaar waardoor je de camera kan voorzien van GPS en WiFi. Voor WiFi is de WU-1a adapter beschikbaar.

Genoeg tekst, tijd voor de test foto’s. Op de volgende pagina zijn diverse test foto’s zichtbaar welke met de Nikon D5200 zijn gemaakt. Wij hebben zelf nog nooit gewerkt met een spiegelreflex camera, maar we hebben ons uiterst best gedaan om de beste resultaten te behalen in de foto’s.

Inhoudsopgave:

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de D5200 Review

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelCheats Grand Theft Auto 5 zijn bekend
Volgend artikelGoogle Android 4.4 komt op 14 oktober

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in