Apple komt met carplay systeem

Apple heeft vanmorgen officieel het eigen besturingssysteem voor auto’s aangekondigd, het gaat hierbij om CarPlay en zal onder andere door verschillende autofabrikanten waaronder BMW, Ferrari, Ford, Jaguar, Mercedes-Benz, Nissan en Volvo worden gebruikt. De eerste auto’s worden later deze week tijdens de autobeurs in Geneve aangekondigd.

Carplay-Apple

Met CarPlay heeft de gebruiker  verschillende opties en mogelijkheden welke specifiek bedoeld zijn voor de auto gebruiker. Zo is het mogelijk om via Siri stemgestuurde commando’s uit te voeren. Het is daarmee dus de bedoeling dat zij niet handmatig zaken hoeven in te voeren en zo hun ogen op de weg kunnen houden. Navigatie gaat via de eigen kaarten applicatie van Apple welke momenteel al aanwezig is in Mac OS X en iOS.

Naast navigeren is het ook mogelijk om telefoongesprekken te kunnen voeren, tekstberichten te verzenden en multimedia toepassingen te beheren. Voor het gebruik van CarPlay is een Lightning-aansluiting en waarschijnlijk ook iOS 7.1 benodigd, CarPlay komt beschikbaar in de bestaande iOS installatie via een update. Momenteel gaan de volgende fabrikanten CarPlay gebruiken voor de auto’s: BMW, Ferrari, Ford, General Motoros, Jaguar, Honda, Hyundai, Kia, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Subaru, Suzuki en Toyota.

Vorig artikelMicrosoft gaat Windows XP gebruikers waarschuwen met pop-ups
Volgend artikelSamsung Galaxy S5 moet het doen met 10,7GB vrije ruimte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in