Microsoft gaat Windows XP gebruikers waarschuwen met pop-ups

Microsoft gaat de gebruikers van Windows XP waarschuwen aangezien de ondersteuningsperiode bijna af is gelopen. Microsoft zal nieuwe lekken niet meer dichten waardoor Windows XP een onveilig systeem zal blijven met beschikbare beveilings lekken.

XP-Support

Om gebruikers hierover attent te maken zal Microsoft verschillende pop-ups tonen met informatie dat de ondersteuning van Windows XP 8 april offline gaat. Met de nieuwe methode gaat Microsoft via pop-ups de gebruikers waarschuwen om zo sneller te migreren naar bijvoorbeeld Windows XP en Windows 7.

De ondersteuning van Windows XP loopt nog tot 8 april aanstaande en dan is het wat Microsoft betreft tijd om het 12-jarige Windows XP definitief niet meer te ondersteunen met updates. Microsoft komt ook met een gratis programma waarmee gebruikers data van de oude pc naar Windows 7 of hoger te verplaatsen. Het gaat om een PCmover professional versie. Met dit programma kunnen bestanden, muziek, video’s, e-mails, gebruikersprofielen en instellingen worden overgezet.

Vorig artikelNCSC: Stop met Windows XP
Volgend artikelApple komt met carplay systeem

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in