Voormalig CEO Apple heeft spijt van ontslaan Steve Jobs

De voormalig ceo van Apple, John Sculley heeft tegenover een gesprek met de Times of India laten weten dat hij spijt heeft dat hij Steve Jobs heeft ontslagen. Het is de eerste keer dat John Sculley openbaar spreekt over het vertrek van Steve Jobs in 1985.

Steve-Jobs

Steve Jobs haalde John Sculley in 1983 van Pepsi naar Apple, maar al snel kwamen de twee tot een discussie over de strategie van Apple. In Times of India heeft John Sculley gezegd dat het ontslaan van Steve Jobs in 1985 een grote fout was. Volgens hem hadden ze ook naar een werkbare situatie kunnen zoeken waarbij zowel John Sculley als Steve Jobs bij Apple hadden kunnen blijven.

Na de komst van Sculley bleef Jobs zich alleen met alles bemoeien en werd Apple een schip met 2 kapiteins. De onvermijdelijke ruzie die daaruit volgde ging over de dalende verkoopcijfers van de Macintosh. Volgens Steve Jobs moet de prijs omlaag, maar John weigerde dit. Het conflict tussen beide eindigde in het ontslag van Steve Jobs. In 1997 keerde Jobs terug bij Apple, tijdens deze periode heeft Steve Jobs Apple het bedrijf van faillissement weten te reden, en dat is hem zeker gelukt aangezien Apple momenteel een van de succesvolste bedrijven ter wereld is.

VIAGelderlander
Vorig artikel‘Levering Nokia Lumia 2520 vertraagd door oplader’
Volgend artikelOnePlus One wordt alleen verkocht op uitnodiging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in