Windows XP support kost overheid 2,48 miljoen

De Nederlandse overheid betaald voor extra Windows XP ondersteuning zo’n 2,48 miljoen euro aan Microsoft voor één jaar extra ondersteuning. Het gaat hierbij om de ondersteuning voor Windows XP, Office 2003 en Exchange 2003. 

Stick_With_Windows_XP_Desktop

De exacte prijs heeft minister Blok bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Momenteel zijn er nog zo’n 40.000 actieve computers bij de Nederlandse Ministeries waar Windows XP op draait. Het komende jaar zullen al deze machines vervangen worden door Windows 7 en Windows 8 machines. De extra ondersteuning die de overheid heeft afgenomen bij Microsoft loopt tot 8 april 2015.

De overeenkomst van 2,5 miljoen is alleen voor de Ministeries, hieronder zijn de Nederlandse gemeenten, provincies en waterschappen niet meegerekend. Grote gemeente hebben een contract met Microsoft afgesloten voor 1,1 miljoen euro. Het bedrag van 2,5 miljoen euro is overigens exclusief BTW.

Vorig artikelApple verkocht meer iPhone’s dan verwacht
Volgend artikelSiri komt ook naar Apple TV

2 REACTIES

  1. Alleen voor de ministeries hieronder zijn de gemeenten etc. meegerekend, waaom hebben de gemeenten dan nog een contract van 1,1 miljoen afgesloten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in