iPhone 6 vs. Samsung Galaxy S6: wat is de beste zakelijke smartphone?

Smartphone fabrikanten zetten de smartphones steeds vaker in voor de zakelijke markt, maar voor welke smartphone moet je nu gaan?  zowel Apple als Samsung hebben twee high-end smartphones welke zowel voor de consumenten als zakelijke markt beschikbaar zijn, het gaat hierbij om de Galaxy S6 en de iPhone 6, maar welke is nu het beste geschikt voor de zakelijke markt?

Galaxy-S6-Edge

Zowel Apple als Samsung claimen beide geschikt te zijn voor de zakelijke markt, en dat klopt ook goed, aangezien zowel de iPhone 6 als Galaxy S6 zeer degelijke smartphones zijn met voldoende mogelijkheden voor de zakelijke markt. Maar welke eisen worden er gesteld aan een goed degelijk zakelijk toestel?

In eerste instantie is het van belang dat de smartphone een lange standy- en gesprekstijd heeft, wel zo handig voor het bedrijfsleven, ook zijn onderstaande eisen regelmatig van toepassing op de zakelijke markt;

  • Een duidelijk beeldscherm
  • Snelle internetverbinding
  • Snelle oplaadtijd

Internetsnelheid

Zowel de Galaxy S6 als iPhone 6 bieden een snelle 4G snelheid aan, voor het bedrijfsleven is 3G of 4G sterk aangeraden, aangezien 4G vele malen sneller is en bij de meeste zakelijke abonnementen is dit standaard inbegrepen. Beide smartphones kunnen de 4G snelheid aan op de smartphone. Voor een geschikt 4G abonnement in combinatie met een Galaxy S6 of iPhone 6 kan je de webwinkel Gsmwijzer.nl bezoeken. Deze webwinkel heeft een groot assortiment en daarmee ook geschikte abonnementen voor de zakelijke markt.

Accu

De Samsung Galaxy S6 en iPhone 6 verschillen naast uiterlijk ook intern op vele vlakken. Zo beschikt de iPhone 6 over een accu welke een vermogen heeft van 1,810mAh. De Galaxy S6 heeft een groter vermogen met een interne accu van 2550mAh. Apple belooft dat de iPhone 6 goed is voor een stand-by tijd van 10 dagen uur en een gesprekstijd van 14 uur. De Galaxy S6 heeft volgens Samsung een voldoende vermogen om een standby-tijd te behalen van 21 dagen en een gesprekstijd van 32 uur. Hiermee heeft de Galaxy S6 een behoorlijke voorsprong ten opzichten van de iPhone 6.

Apps

Apps zijn ook zeer belangrijk in een zakelijke omgeving, denk hierbij aan de mail ( exchange) en verschillende zakelijke apps zoals de agenda, Google Drive. Ook navigatie mag ik de meeste gevallen niet ontbreken.

  • Mailen via Microsoft Exchange of Gmail
  • Zakelijke apps zoals een agenda,cloud (Google Drive, Dropbox)
  • Navigatie software

Zowel Android als iOS hebben een enorm aanbod aan apps, bovenstaande functies kunnen prima draaien op zowel iOS als Android, mocht de functionaliteit standaard niet aanwezig zijn in iOS en Android dan is er altijd wel een app beschikbaar met dezelfde functionaliteit.

Android of iOS

Om te bepalen welk besturingssysteem in jouw situatie het beste past, zul je vooral moeten nagaan welke rol de smartphone in je bedrijf speelt. Indien flexibiliteit een grote rol speelt dan is Android aangeraden. Indien er juist geen open systeem vereist is dan is iOS aangeraden.

Conclusie:

De Galaxy S6 of de iPhone 6? het blijft in de meeste gevallen een persoonlijke keus. Qua specificaties heeft de Galaxy S6 het voordeel dat de accuduur aanzienlijk langer is in gesprekstijd en standby-tijd. Voor de functionaliteiten heeft elk platform zo zijn eigen functies en apps. Android is wel een open systeem waardoor je veel kan aanpassen, iOS is meer gesloten. Qua specificaties heeft de Galaxy S6 een lichte voorkeur, maar de iPhone 6 voldoet ook prima op een zakelijke omgeving.

 

Vorig artikelSony Xperia Z3+ vanaf nu beschikbaar bij T-Mobile
Volgend artikelSpotify bereikt 75 miljoen gebruikers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in