MX Plus en Sunvell T95: Ideaal voor bij de TV

Android TV box devices zijn momenteel enorm populair, en worden al verkocht voor een aantrekkelijk bedrag. De TV box devices zijn al verkrijgbaar voor een bedrag van ongeveer 50 dollar. Uiteraard is er standaard Android aanwezig, in dit artikel twee populaire TV box devices welke vooral in China erg populair zijn. De devices zijn ook te gebruiken voor de Nederlandse markt. 

201511230929476801

Sunvell T95:

De Sunvell T95 is een Android TV box device welke beschikt over een Amlogic S905 Quad Core processor, intern is er 1GB aan RAM te vinden en 8GB aan ROM. Ook de standaard aansluitingen zoals 2,4Ghz/ 5Ghz mogen zeker niet ontbreken. Ook is er HDMI 1.4 aanwezig om de output te tonen op het scherm.

Qua aansluitingen zit het ook goed, zo zijn er vele aansluitingen aanwezig waaronder onder andere HDMI, LAN, AV, USB 2.0, OTG, microSD kaartlezer en OTG. Ook een WiFi zender ontbreekt niet, door de externe ontvanger is het bereik zeer goed te noemen.

De interface van de Sunvell T95 is gebaseerd op Android, dit is te zien aan de vele widgets. Door de krachtige processor is het apparaat eenvoudig te gebruiken voor bijvoorbeeld Netflix of andere streaming diensten. Ook het streamen van bijvoorbeeld een NAS gaat zeer eenvoudig. Ook de standaard Android apps zoals Kodi, Appinstaller en de browser mogen zeker niet ontbreken.

201511230928409563

Aan de voorzijde van het apparaat is een led scherm aanwezig waarop informatie is te zien zoals tijd, datum en de afspeelmodus. Door de Cortex A9 processor en de Mali 450 GPU is het mogelijk om 4K te streamen van de Sunvell T95 naar bijvoorbeeld een 4K tv.

Beschikbaarheid Sunvell T95:

De Sunvell T95 wordt momenteel verkocht bij Gearbest voor een bedrag van 50,91 dollar, zeker gezien de specificaties een prima keus voor de TV box welke draait op Android. Bestellen kan op de website van Gearbest.

MX Plus:

De MX Plus is vergelijkbaar, alleen deze is iets goedkoper, de MX Plus TV Box wordt verkocht voor een bedrag van 45,20 dollar en beschikt over Android 5.1.1. Intern is er een 64Bit Amlogic S905 Quad Core chip te vinden in combinatie met 1GB aan RAM. Qua opslag is er 8GB aan opslagcapaciteit te vinden, ook WiFi ontbreekt niet, zo is er 2,4Ghz aanwezig en HDMI 2.0.

201511251228488296

Het voordeel van de 64-bit processor is vooral zichtbaar in combinatie met de multimedia functionaliteiten, zo is er onder andere Kodi ondersteuning. De Amologic S905 is gebaseerd op een Cortex A53 processor, deze is in vergelijking met de overige processors van Amlogic gericht op de 64-bit ondersteuning. Hierdoor is het mogelijk om real 4K te coderen en via de ouput te tonen op een 4K tv, dit gaat via HDMI 2.0 en beschikt over een framerate van 60fps.

Naast de officiële Kodi ondersteuning is er ook ondersteuning aanwezig voor VidOn XBMC. Het voordeel is dat er een bredere ondersteuning aanwezig is voor verschillende multimedia toepassingen waaronder onder andere True HD en 7.1 Paasthrough. Kodi is volledig voor geïnstalleerd.

Beschikbaarheid MX Plus

De MX Plus TV box wordt momenteel verkocht voor een bedrag van 45,20 via de website van Gearbest. Bestellen kan via de productpagina van de MX Plus TV Box. Voor de korting gebruik je de kortingscode: GBMX

Vorig artikelSmartphone vervangt snel de ov-chipkaart
Volgend artikelChrome voor Android gaat data besparen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in