Chrome voor Android gaat data besparen

Chrome voor Android gaat nog meer data besparen in de app, het resultaat is dat er minder data wordt verbruikt en dat websites sneller zullen laden. Verschillende mobiele browsers hebben een databesparingsmodus, de modus in de Chrome app wordt extra uitgebreid. 

Chrome

Het is al enige tijd mogelijk om data te besparen in de app van Google Chrome. Daarvoor kan je terecht in de app instellingen onder het kopje; Databesparing. Op de pagina is het mogelijk om de functie te configureren. Maar Google gaat eren stap verder.

Het grootste gedeelte van de databesparing kan behaald worden op afbeeldingen, Google gaat in India en Indonesië bij langzame internetverbindingen de afbeelding niet automatisch inladen. De gebruiker kan dan met een druk op de knop de afbeeldingen alsnog downloaden, hierdoor wordt er zeer veel data bespaart in de app.

Beschikbaarheid

De nieuwe databesparingsmodus wordt eerst beschikbaar gemaakt in India en Indonesië, andere landen zullen volgen. Of de functie ook naar Nederland komt is nog onduidelijk.

Vorig artikelMX Plus en Sunvell T95: Ideaal voor bij de TV
Volgend artikelLG V10 smartphone komt in januari naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in