Microsoft schrapt flink aantal banen in smartphonetak

Een aantal jaar geleden heeft Microsoft Nokia overgenomen. Opnieuw is er een flinke reorganisatie bij Microsoft binnen de smartphonetak. Opnieuw worden er 1850 banen geschrapt bij de smartphone divisie welke verantwoordelijk is voor de hardware. 

lumia-889924_960_720

De meest banen worden geschrapt uit Finland, het zijn er ruim 1350. Het afgelopen jaar heeft Microsoft een aantal flinke reorganisaties doorgevoerd bij Microsoft. Ondanks de vele ontslagen blijft het bedrijf wel actief op de smartphonemarkt. Het bedrijf heeft nog steeds de ambitie om succesvol te worden met Windows 10 Mobile. Naar verwachting komt Microsoft volgend jaar met de Surface Phone.

Microsoft gaat zich vooral richten op de klanten welke een smartphone zoeken met een goede beveiliging, beheermogelijkheden en continuum, waardoor de PC voornamelijk gebruikt zal worden als pc met het Windows 10 besturingssysteem.

Flinke afschrijving op overname

Gisteren werd bekend dat Microsoft opnieuw 950 miljoen dollar moet afschrijven op de overname van Nokia. Vorig jaar moest Microsoft namelijk 7,6 miljard dollar verlies nemen op Nokia en 7800 mensen ontslaan. De overname van Nokia heeft hierdoor ruim 8 miljard dollar gekost, wellicht kan de nieuwe Surface Phone welke op de planning staat hier verandering in brengen.

 

Vorig artikelOnePlus 3 duikt op bij Chinese keuringsinstantie
Volgend artikelT-Mobile komt met nieuw abonnement met onbeperkt data

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in