iPad repareren of een nieuwe kopen?


Hoewel het scherm van de iPad best tegen een stootje kan, is de kans aanwezig dat deze één keer goed valt waardoor er een barst in zit. Kan je de iPad eenvoudig repareren of moet je toch een nieuwe kopen?

ipad-606766_1920

iPad repareren of een nieuwe?

Naast het scherm zijn er meerdere componenten welke defect kunnen gaan. Regelmatig komt het voor dat bijvoorbeeld de homeknop van de iPad defect gaat. De eerste stap is het checken van de garantie. Zit er nog garantie op het toestel? En ben je gedekt tegen de schade, dan is het vaak mogelijk om de iPad gratis te laten repareren. Niet alleen Apple repareert de iPads, tegenwoordig zijn er veel specialisten welke iPad reparatie voordelig aanbieden.

Ouder exemplaar

Wanneer je beschikt over een oudere iPad, bijvoorbeeld de iPad 1 of de eerste iPad Mini is het wellicht een verstandige keus om de iPad te vervangen voor een nieuw exemplaar. Vaak is de reparatie van een oudere iPad best prijzig gezien de waarde van de iPad. Een nieuwer exemplaar heeft ook weer zijn voordelen, zo is de iPad sneller en zijn er nieuwe functionaliteiten aanwezig.

Voor nieuwere exemplaren is het een ander verhaal. Een reparatie van bijvoorbeeld het scherm is aanzienlijk goedkoper bij een iPad 4, iPad Air of iPad Mini Retina.

Wanneer laten repareren

Het laten repareren van je defecte iPad is vooral interessant wanneer het gaat om een nieuwer exemplaar. Oudere iPads zijn uiteraard prima te repareren, maar een nieuwer exemplaar is dan wellicht interessanter.

Wat de goedkoopste optie is, is helemaal afhankelijk van de situatie. Is het een nieuwe iPad en is de schade beperkt aan één onderdeel dan is repareren een verstandige keus. Is de iPad volledig defect en werkt er niks meer, na bijvoorbeeld waterschade of valschade dan is een nieuwe wellicht voordeliger. Bij kleine reparaties, zoals een gebroken scherm, kan je goedkoper uit zijn bij een onafhankelijke reparatiedienst. Apple is over het algemeen vrij duur met zijn reparaties.

Verzekering

De schade wordt regelmatig vergoed door de verzekeraar. Vaak valt de schade onder de inboedelverzekering. Hiervoor kan je het beste even contact opnemen met de verzekeraar om te kijken hoe het is gedekt binnen de verzekering.

 

Vorig artikel‘Google werkt aan eigen smartphone’
Volgend artikelFreedom 251: Smartphone voor slechts 3,35 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in