iOS 10 waarschuwt voor nattigheid in Lightning-poort

Apple heeft een nieuwe functionaliteit toegepast in iOS 10. Met de nieuwe update is een apparaat in staat om de aanwezigheid van vocht te detecteren, wanneer er vocht aanwezig is bij de Lightning-poort wordt er een waarschuwing getoond. 

Melding waterschade in iOS 10

Wanneer er nattigheid aanwezig is in de Lightning-poort zal er een melding verschijnen met de vraag om de kabel los te koppelen en deze te laten drogen. Of de functionaliteit werkt op alle iPhones is nog onduidelijk. Sowieso werkt het bij de iPhone 6S en iPhone SE. De nieuwe functie werd ontdekt door de website EverythingApplePro. ios10-nat-001Apple heeft de iPhones uitgerust met een vloeistofschade-indicator. De melding welke op het beeld verschijnt, kan je ook weigeren, wel kan er dan mogelijk schade ontstaan. Hoe de nieuwe functionaliteit werkt is nog onduidelijk, mogelijk heeft Apple enkele sensoren geactiveerd waardoor nattigheid in de Lightning-poort gemeten kan worden.

De functie is aanwezig in de bèta van iOS 10, of de functie ook in de uiteindelijke iOS 10 software zal verschijnen is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelTorrentsite Kickasstorrents offline, eigenaar mogelijk gearresteerd
Volgend artikelMicrosoft profiteert van groei clouddiensten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in