Torrentsite Kickasstorrents offline, eigenaar mogelijk gearresteerd

De populairste torrentsite Kickasstorrents is offline. Een 30-jarige Oekraïner welke  mogelijk de oprichter is van de illegale downloadsite KickassTorrents is in Polen gearresteerd. Kickass-torrentsArtem Vaulin is woensdag door de Poolse politie opgepakt, zo heeft het Amerikaanse ministerie van justitie laten weten. Vaulin wordt gezien als het brein achter de populaire torrentwebsite. Hij wordt vanwege zijn betrokkenheid bij de torrentsite beschuldigd van auteursrechtenschending en medeplichtigheid bij witwassen. Hierdoor is een maximale celstraf mogelijk van 25 jaar.

KickassTorrents is een van de grootste torrentsites, volgens de Amerikaanse justitie worden via de site ruim een miljard auteursrechtelijke bestanden verspreid. Aan de site wordt ook goed verdiend, jaarlijks tussen de 12,5 en 22,3 miljoen dollar.

De site is vanaf donderdag op meerdere adressen volledig onbereikbaar. Wel zijn er nog een aantal kopieën online. KickassTorrents ging in 2008 van start en heeft vorig jaar The Pirate Bay in gehaald als populairste downloadsite.

Vorig artikelTeal: Snelste drone met een maximale snelheid van 113 km/u
Volgend artikeliOS 10 waarschuwt voor nattigheid in Lightning-poort

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in