Apple Watch verkoop daalt met ruim 55 procent

De Apple Watch was al niet het grootste verkoopsucces voor Apple. Afgelopen kwartaal zijn de verkoopcijfers van de Apple Watch flink gedaald, ten opzichten van dezelfde periode vorig jaar. 

Apple-WatchEr werden in het tweede kwartaal van 2016 slechts 1,6 miljoen exemplaren verkocht, zo meldt marktonderzoeker IDC. Een jaar eerder werden er in het tweede kwartaal 3,6 miljoen exemplaren verkocht.

Apple houdt vooralsnog wel de toppositie op de smartwatchmarkt met een aandeel van 47 procent. Samsung heeft een aantal van 16 procent. Er zijn ook een aantal fabrikanten welke de verkopen flink zagen toenemen. Zo heeft Samsung een stijging gezien van 51 procent. Lenovo zag de verkoop in het tweede kwartaal met 75 procent stijgen en heeft ruim 300.000 exemplaren verkocht.

Apple Watch 2

De Apple Watch 2 wordt in september verwacht. De reden dat de smartwatch tak van Apple een flinke klap krijgt is te achterhalen, veel early adopters zijn inmiddels voorzien. De Apple Watch verscheen meer dan een jaar geleden. In september zal de nieuwe Apple Watch 2 verschijnen en de iPhone 7.

Vorig artikelWhatsapp introduceert nieuwe voicemail functionaliteit
Volgend artikelSamsung Galaxy Note 7 gaat op 2 augustus het licht zien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in