Instagram Stories heeft veel weg van Snapchat

Instagram heeft vandaag een nieuwe functionaliteit toegevoegd, het gaat hierbij om Instagram Stories. Met de nieuwe functionaliteit is het mogelijk om eenvoudig en gemakkelijk verhalen voor je vrienden te plaatsen, na 24 uur zullen de verhalen weer automatisch verdwijnen. 

instagram-storiesInstagram, eigendom van Facebook, gaat steeds meer functionaliteiten welke ook in Snapchat aanwezig zijn kopiëren. De stories van Instagram komen niet in de nieuwsfeed, en verdwijnen automatisch na 24 uur. Je bepaalt overigens zelf voor wie jouw stories beschikbaar zijn. Je kunt Stories bekijken, een reactie achterlaten is niet mogelijk.

Kevin Systrom, medeoprichter en CEO van Instagram, geeft wel aan dat de functie is afgekeken van Snapchat. Hij is ervan overtuigd dat het formaat zoals nu wordt gebruikt binnenkort in allerlei apps zal opduiken. Hij laat weten dat de Newsfeed van Facebook ook op een moment door iedereen werd gebruikt.

De Stories-functie van Instagram maakt het ook mogelijk om beelden te voorzien van tekeningen en teksten. Instagram Stories wordt de komende weken uitgerold, hierdoor kan het even duren voordat de functionaliteit op iOS en Android devices gebruikt kan worden. Stories moet Instagram weer laagdrempelig maken, uiteraard gaat Instagram hiermee ook de concurrentie aan met de grootste concurrent Snapchat.

Vorig artikelSamsung onthult waterdichte Samsung Galaxy Note 7
Volgend artikelSamsung introduceert nieuwe Gear VR

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in