Inbraak bij Simpel.nl 12.000 e-mailadressen bekeken

Hackers hebben toegang gekregen tot gegevens van T-Mobile-dochter Simpel.nl. Daarbij zijn e-mailadressen buitgemaakt. Of er ook wachtwoorden buitgemaakt zijn is niet duidelijk. Er is aangifte gedaan bij de politie en de inbraak is ook gemeld bij de OPTA. Simpel.nl heeft momenteel alle online dienstverlening gestaakt.

Simpel laat zelf weten dat er ruim 12.000 e-mailadressen zijn bekeken, welke afkomstig zijn van een marketingactie, Simpel neemt de zaak serieus ze hebben namelijk ook het beveiligingsbedrijf Fox-IT ingeschakeld welke momenteel bezig zijn met een onderzoek.

Simpel laat het volgende weten op de website:

Beste klant,

Simpel heeft ontdekt dat er een digitale inbraak heeft plaatsgevonden. Uit onderzoek blijkt dat een onbevoegde toegang heeft gehad tot een bestand met emailadressen van personen die via een recente campagne klant zijn geworden. Simpel heeft daarom besloten de dienstverlening via de website tijdelijk af te sluiten. U kunt hierdoor tijdelijk niet inloggen op uw persoonlijke pagina MijnSimpel. Dit heeft geen gevolgen voor het normale gebruik van de mobiele telefoon.

Na de ontdekking van de mogelijke inbraak heeft Simpel hiervan direct melding gedaan bij de toezichthouder OPTA. Inmiddels is er ook aangifte gedaan bij de politie. Het onderzoek naar de digitale inbraak loopt nog.

Wij betreuren de ontstane situatie en wij werken hard om de dienstverlening via de website voor u snel weer volledig beschikbaar te maken. Wij zijn ons er van bewust dat u hiervan hinder kunt ondervinden.

 

Vorig artikelAlcatel One Touch 916D Dual Sim binnenkort naar Nederland
Volgend artikelSamsung blijft winst maken door de Galaxy Smartphone’s

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in