Aldi Komt met Medion X-PC S1000D Mini computer

Medion heeft weer een computer in de aanbieding, het gaat dit keer om een X-PC welke erg klein is en gemaakt in een x form. De Computer heeft het type nummer S1000 D. Verder heet de Medion X-PC erg kleine afmetingen namelijk 16x16x16 dit is dus erg klein!.

Verder heeft de computer ook een aantal redelijke specificatie’s voor zo’n kleine computer. De computer beschikt namelijk over een AMD E2-1800 APU welke samenwerkt met een AMD HD 7340 videokaart. Deze specificatie’s zijn goed genoeg voor simpel gebruik en enkele media applicatie’s waaronder HD Video’s afspelen.

Verder beschikt de computer over een Windows Home Premium 64 Bit versie, Ook is er ruimte genoeg omdat er een 320GB Hardeschijf aanwezig is. Natuurlijk moet er ook voldoende werkgeheugen beschikbaar zijn, dat is bij deze computer zeker het geval aangezien de computer standaard is voorzien van 4GB DDR3 geheugen. Ook zijn er voldoende aansluitingen aanwezig namelijk:

Aansluitingen voorzijde:

• 4 x USB 2.0
• 1 x microfoon
• 1 x hoofdtelefoon

Aansluitingen aan achterzijde:

• 1 x USB 3.0
• 2 x USB 2.0
• 1 x LAN (RJ-45)
• 1 x VGA
• 1 x HDMI
• 1 x SPDIF opt Out
• 1 x hoofdtelefoon

Deze computer is zeer geschikt voor multi-media doeleinden en staat bijvoorbeeld perfect naast je tv, en of computer. Ook zijn er bijna geen kabels nodig aangezien de computer is voorzien van een Wifi Aansluiting, natuurlijk is er ook een gewone Gigabit aansluiting aanwezig.

Verder is deze computer voorzien van een aantal leuke toepassingen, er is namelijk een dockingstation waarin je een Medion hardeschijf  kan aansluiten, het gaat hierbij wel om 2,5″ hardeschijven. Dit is er makkelijk aangezien er geen vervelende kabelverbindingen nodig zijn. Ook is het erg handig omdat er een multi-kaartlezer is geïnstalleerd hierop kan je alle gangbare flash kaarten aansluiten.

Conclusie:

Ben je opzoek naar een zeer kleine maar toch ook compacte computer dan is dit zeker een goede aankoop aangezien deze perfect gebruikt kan worden voor multi-media toepassingen. Ook is deze computer fluisterstil en past daarom perfect in je woonkamer als mediacenter. Deze X-PC S1000 D met type nummer MD8372 is te koop voor 299 euro

Afbeeldingen:

Vorig artikelSkype stuurt berichten naar verkeerd persoon
Volgend artikelScheurtjes Galaxy SIII worden kosteloos gerepareerd

19 REACTIES

 1. 25-09-2014
  Ik heb al vanaf het begin van verkoop bij de ALDI, een medion X-PC draaien. Tot nu toe tot volle tevredenheid! Nooit geen software problemen gehad en ook nooit reparatie pech gehad. De X-PC was een ietwat aparte aankoop. Vooral gezien het kleine vreemde pc model. Ik heb geen spijt van deze aankoop. Ben nog steeds bijzonder tevreden, met name over de functionaliteit. En nu maar afwachten op de quad X-PC met windows 9 erop..

 2. Ik heb hem deze week bij de Aldi gekocht incl.toetsenbord voor € 100,00 en hij werkt op alle fronten prima, ook Wifi .

 3. Ik heb onlangs een X-PC MD 8372 aangechaft bij de ALDI. De installtie ging prima. alles werkt naar behoren behalve de WIFI verbinding.
  Ik heb geprobeerd nieuwe op de site van Medio op te zoeken maar helaas zonder resultaat. Opnieuw installeren heeft ook niet geholpen.
  Kan iemand mij helpen om dit op te lossen.

  alvast beankt

 4. X-PC

  Ook ik heb deze X-PC. Ik heb hem bij mijn installatie geplaatst voor video en muziek. Hij is gewoon perfect.
  Ik heb geen harddisk er in geplaatst maar hij hangt in een netwerk met 3 grote netwerk HD. Hij is geruisloos. Hij is zo geruisloos dat ik vaak vergeet om hem uit te zetten. Hij gaat dan na een tijdje van zelf uit. De volgende dag start hij dan weer op, als ik dat vraag, snel.

  Outlook draait er op en werkt goed. Reorganiseren van de HD staat op aoutomatisch. Alles werk gewoon goed.

  Het is de eerste versie van Medion ik hoop dat ze er verder mee gaan.

  Ludi

 5. Hallo Thijs en Appie Ollo,

  Ik wil graag direct contact met jullie, mail svp. direct op phcjacobs@ziggo.nl.

  Medion PC S1000D MD8372 10016491

  Ik heb sinds ik de pc gekocht heb op 25-07-2012, exact dezelfde problemen.
  HDD opgestuurd naar Medion , geen fout ermee.
  Toen de PC opgestuurd, deze hebben ze naar de fabrieksinstellingen teruggezet…
  Probleem blijft bestaan….
  Na zoveelste kontakt met medion kreeg ik van de technisch man (erik van de technische afdeling….meer naam wilde hij niet kwijt…) kreeg ik van hem te horen dat er maar een losse wifi dongel moest worden toegepast, dan was het probleem opgelost…
  Het probleem betrof hier een produktspecifiek probleem. de kleine pc heeft gewoon te weinig capaciteit aan voeding om de interne wifikaart en de externe HDD van spanning te voorzien. Bij gelijktijdig gebruik zal er een van de apparaten niet goed werken. Meer kon hij niet voor mij doen..
  Daar ik dit niet accepteerde heb ik een bezwaar aan Medion gestuurd en aangedrongen op een oplossing: of de pc retour en mijn geld terug of een gratis WIFI dongle….
  Zojuist kreeg ik een “vervelende”medewerkster van Medion aan de telefoon. Zij vertelde dat Medion geen schuld/blaam trof… men heeft bij de koop van de Pc niet aangegeven dat de HDD erbij gekocht moest worden en dat het dus verder mijn eigen probleem is…

  Ik wil toch verder stappen gaan ondernemen en dit probleem bij de Media gaan neerleggen ( Kassa/Radar) dus ik wil graag jullie ervaringen daarin meenemen…
  Als er meer mensen dit probleem tegenkomen .. graag melden…

  groet
  Paul

  • Kun je mij misschien vertellen waar je hem hebt gekocht? In de Aldi kan je hem niet meer halen en in de Medion webshop kan ik hem ook niet bestellen. Maar ik ben er wel naar op zoek.

 6. Appie Ollo,

  Ik heb exact hetzelfde met deze XPC, als ik de bijbehordende schijf in de XPC doe, geeft hij inderdaad de wifi storing die je beschrijft. Ik heb hem begin augustus opgestuurd en het probleem uitgelegd. Destijds kon ik niets over dit probleem vinden en ook Medion had er nog niet van gehoord. Na bijna 2 maand is hij vandaag bij mij thuis afgeleverd van de reparatie. Zodra ik thuis ben van mijn werk zal ik kijken of het probleem verholpen is. Ze hebben de Wifikaart moeten vervangen, maar heb er een hard hoofd in aangezien ik kennelijk dus niet de enige ben met dit probleem. Ben totaal niet over de gang van zaken te spreken, aangezien ze 2 weken geleden mij stelden dat dit buiten de garantie viel, maar na enige juridische uitleg van mijn kant aan de klantenservice is dat in ieder geval van tafel (heb hem 10 dagen in huis gehad).
  Heb jij hem al opgestuurd? Ben benieuwd naar de gang van zaken bij jou!

 7. Ik heb de x-pc aangeschaft tijdje geleden en heb nu de externe harde schijf er bij gekocht ( 1 TB laatste aanbieding van Aldi voor 69,95.

  Als ik deze echter in de daarvoor bestemde gleuf steek, dan geeft dat direct problemen met de wifi. Wifi valt regelmatig uit en geeft geen internet verbinding. Zodra ik de harde schijf verwijder, is wifi weer o.k.

  Als ik de hadre schijf via de kabel op usb aansluit is het wel goed.

  Heeft iemand enig idee wat er aan de hand kan zijn….. herkenbaar probleem ?

 8. Hallo,

  Ik heb deze aldi X pc gekocht, tevens heb ik de bijbehorende externe harddisk gekocht, maar die geeft een probleem. Ik krijg die harddisk niet is de speciaal daarvoor bestemde gleuf van de x pc geschoven. Lijkt wel of de aansluitingen niet op elkaar afgestemd zijn. Iemand anders ook dit probleem, of weet iemand een oplossing?

 9. Zit er ook een dvd speler en brander in? Of past hier geen dvd’s in?
  Kun je de pc uitbreiden wat betreft geheugen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in