Steeds meer internetverbindingen

Nederland heeft er het afgelopen kwartaal weer 55.000 breedband internetaansluitingen bijgekregen. Daarmee staat het totaal nu op 6,49 miljoen connecties, 0,9 procent meer dan aan het einde van vorig kwartaal. Dat blijkt uit data die marktonderzoeker Telecompaper vrijdag heeft gepubliceerd.

De meest in opkomst zijnde verbinding is de glasvezelaansluiting FTTH/B. Het marktaandeel hiervan groeide met 13 procent tot 0,4 miljoen verbindingen. Ook het aantal kabelaansluitingen steeg, met 1,3 procent tot 2,9 miljoen. De teller van de tragere DSL-connecties nam 1 procent af en staat nu op 3,18 miljoen.

Omdat internet, televisie en telefonie steeds vaker in een gecombineerd abonnement worden aangeboden, verwacht Telecompaper dat het aantal DSL-gebruikers de komende tijd verder zal dalen. Kabel en glasvezel zijn namelijk de enige verbindingstypen die deze verschillende diensten zonder problemen tegelijkertijd kunnen doorgeven.

KPN is nog altijd de grootste aanbieder van snelle internetverbindingen (39 procent), gevolgd door Ziggo (26,5 procent) en UPC (15,5 procent).

Via: Telegraaf

Vorig artikelAldi AT-AS43D2 Budget Smartphone aanbieding vanaf 1 september
Volgend artikelSmartphone AT-AS43D2 vanaf 1 september vekrijgbaar bij de Aldi

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in