Facebook feestje in Nederland veroorzaakt paniek

In de gemeente Haren (Groningen) is voor vrijdag aanstaande een bijzonder feestje gepland. Voor de 16e verjaardag van een meisje uit Haren zijn 24.000 mensen uitgenodigd via Facebook. Op dit moment hebben 2400 mensen al aangegeven dat ze komen.

Uiteraard is dit een misverstand. Het meisje heeft via Facebook haar vrienden uitgenodigd, maar had niet aangegeven dat het om een privéfeestje ging. Een gebruiker heeft daarna 500 mensen uitgenodigd hierna ging het feestje facebook over en werden er steeds meer gebruikers uitgenodigd.

De ouders van het meisje hebben snel de uitnodiging van internet gehaald toen het verkeerd leek te gaan, maar al snel verschenen nieuwe ‘events’ op Facebook die voor hetzelfde feestje opnieuw mensen uitnodigt. Uiteindelijk zijn er 24.000 mensen uitgenodigd, waarvan 2.400 hebben aangegeven naar Haren te reizen.

De ouders hebben ook de politie ingeschakeld en de gemeente van Haren heeft een noodverondening aangekondigd. Als er inderdaad feestgangers naar Haren komen zal de noodverordening actief worden en zullen de bezoekers gearresteerd worden. Ook heeft de politie al een draaiboek klaarliggen en houdt extra agenten achter de hand voor het geval dat het uit de hand zal lopen.

Bron: Computeridee

Vorig artikelNieuwe Playstation 3 vanaf eind september vekrijgbaar in Nederland
Volgend artikeliOS 6 vanaf 19:00 beschikbaar als download

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in