Apple 70 miljard gedaald sinds release iPhone 5

Veel beleggers zijn blijkbaar niet onder de indruk van de nieuwe iPhone 5. De beurskoers van Apple is namelijk flink gezakt van 700 dollar per aandeel tot 585 dollar. Dit betekend dat de totale beurswaarde in een korte tijd stevig is gezakt. De waarde is daarom met ongeveer 70 miljard gedaald, Het bedrijf was vlak voor de release van de iPhone 5 in totaal 661 miljard dollar waard. Dat was een eenmalig hoogtepunt aangezien het nu flink verminderd is.

De beleggers zijn bang omdat Apple waarschijnlijk de nieuwe iPhone 5 niet snel genoeg kan leveren, de flinke daling komt ook door de grote staking bij Foxconn in China, dit bedrijf maakt voor een groot deel alle iPhones. Voor het eerst sinds twee maanden viel de waarde van het bedrijf onder de 600 miljard dollar dat is een verlies van ongeveer 80 miljard.

Op dit moment zakt de beurswaarde nog flink naar beneden. Apple zal nu de zaak weer op orde moeten krijgen, wellicht gaat de iPad mini hier verandering in brengen. De iPad mini zal waarschijnlijk binnenkort gelanceerd worden.

 

Vorig artikelSamsung Galaxy SIII Mini met 4-inch scherm officieel aangekondigd
Volgend artikelAndroid 4.1.2 beschikbaar voor de Google Nexus 7

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in