Anonymous: Zaterdag grote aanval op Nederlandse providers en stichting brein

De Nederlandse providers Tele2, KPN, Ziggo en UPC zijn in een video bedreigd door de hackers groep Anonymous. De hackers laten weten dat ze 13 oktober de website’s zullen aanvallen. Bekijk in onderstaande video de beelden van de hackersgroep met de dreiging.

Diverse woordvoerders van de bedrijven hebben dit laten weten aan Nu.nl. De providers bereiden zich voor op de cyberaanval, Tele2 heeft alle zakelijke gebruikers geïnformeerd  over de mogelijke cyber aanval. Consumenten zijn niet ingelicht omdat een storing op de site voor hen vooral vervelend, maar niet onoverkomelijk zou zijn, aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van Ziggo laat het volgende weten:

Je kan pas iets doen als er iets gebeurd is”, legt Gradus Vos, woordvoerder van Ziggo, uit. “We hebben diverse scenario’s geschetst en er staan mensen stand-by. We zullen onze klanten informeren op het moment dat er iets gebeurt.”

De reden van deze dreiging/ waarschuwing is de blokkade van The Pirate Bay, deze website is door bijna alle Nederlandse providers geblokkeerd.  Ook Stichting brein is gemeld in de video, deze organisatie heeft een verbod geëist op thepiratebay in Nederland.

De aanval zal volgens de waarschuwing op 13 oktober plaats vinden. Heb je morgen dus problemen met het internet of de diensten van de providers? dan weet je dat dit te maken heeft met de grootschalige hack aanval.

Anonymous laat het volgende weten in de video:

Greetings Holland,

We are ANONYMOUS:

We have seen that several of your providers have blocked The Pirate Bay as a result of a lawsuit by brein anti piracy.

We are very displeased, just because BREIN anti piracy has a few little political friends and the tendency to create fake evidence, doesnt mean they should have the power to fuck with our internet, The only ones that actually profit from the Pirate Bay blockade are the sick millionares of the Entertainment industry and some more sickening parasites, But this doesnt Profit the Artists nor the Internet users and citizens at all.

Therefor, we hereby will launch an attack on the 13th of oktober 2012,

Targets include, but are not limited to:
BREIN Anti Piracy.
Tele2.
Ziggo.
UPC.
KPN.
And more.

Bron: Nu.nl

Vorig artikelFirefox 16 weer te downloaden na beveilingsproblemen
Volgend artikelNieuwe Acer ultrabooks met touchscreen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in