Zo zien de datacenters van Google eruit

Google heeft een speciale website geopend welke een indruk geeft over de gesloten datacentra van Google. In deze datacentra worden miljarden zoek opdrachten verwerkt, YouTube filmpjes vertoont en e-mail verstuurt naar miljoenen mensen over de hele wereld. Google heeft een website opgericht waarin de datacentra met vele foto’s zijn te bekijken.

De website laat meer foto’s zien van acht verschillende datacentra welke zijn gevestigd in: Verenigde Staten, Finland en België. Op dit moment is Google bezig met het bouwen van nieuwe datacentra in Singapore, Hong Kong, Taiwan en Chili. Op de website zijn veel foto’s geplaats over de datacentra. Ook is het mogelijk om het datacentrum in Noord Carolina te bekijken door middel van Google Streetview.

De diverse datacentrums zijn bedoeld voor de Google activiteiten zoals YouTube, Gmail, en natuurlijk de miljarden zoek opdrachten van over de hele wereld. Naarmate Google zijn tentakels over steeds meer markten uitspreidt, moet het bedrijf steeds meer computers toevoegen om video’s, foto’s, e-mail en informatie over gebruikersvoorkeuren op te kunnen slaan.

Als u zich op een Google-website bevindt (zoals nu), maakt u gebruik van een van de meest krachtige servernetwerken in het universum. Maar hoe ziet dat er eigenlijk uit? Dit is uw kans om een kijkje te nemen in wat wij het fysieke internet noemen. Meer informatie en een virtuele rondleiding kan je uiteraard bekijken op de website van Google zelf. Via deze website zijn alle foto’s en afbeeldingen te bekijken.

Foto’s:

 

Vorig artikel“iPad mini 2 november al in de winkels”
Volgend artikelNokia draait afgelopen drie maanden 1 miljard euro verlies

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in