Samsung stop vanaf 2013 met productie LCD schermen voor Apple producten

Een senior medewerker van Samsung heeft vandaag laten weten dat Samsung Display volgend jaar officieel stopt met de productie LCD schermen voor de Apple producten zoals de iPhone en iPad. Samsung was een van de grootste fabrikant in schermen voor de iPhone en iPad.

iPhoneVolgens de bron zijn de lage prijzen die Apple voor de schermen betaalt reden om de overeenkomst te beëindigen  Apple zou voor de LCD-schermen van de nieuwe iPad minder dan de helft betalen dan voor die van de iPad 2. In de eerste 7 maanden van dit jaar heeft Samsung 15 miljoen LCD displays geleverd aan Samsung, LG heeft ongeveer 12,5 miljoen schermen geleverd aan Apple. Vanaf 2013 zal Samsung geen schermen meer produceren en hiermee de samenwerking beëindigen met Apple.

Waarschijnlijk stop Samsung ook omdat de twee concurrenten elkaar steeds dwars zitten met patenten en rechtszaken  Hierdoor zal Samsung ook geen schermen leveren voor de nieuwe iPad Mini welke Apple waarschijnlijk Dinsdag zal gaan aankondigen tijdens een evenement.

 

Vorig artikeliPad mini wordt gemaakt voor 195 dollar
Volgend artikelMicrosoft Surface tablet zal in Nederland verkocht worden voor 499 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in