NL-Alert niet beschikbaar voor populaire smartphones

Op 8 november 2012 zal de overheid de nieuwe dienst NL-alert presenteren. Dit is een aanvullend alarmmiddel voor mobiele telefoons. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen.4G-NL-Alert

De dienst zal dus beschikbaar zijn voor smartphones, maar de nieuwe dienst is voor de meest populaire smartphones niet geschikt en zal niet worden ondersteund. De nieuwe NL-alert dienst werkt niet op de Phone, de Samsung Galaxy S III, de HTC One X en Nokia’s Lumia-toestellen. Op de website kan je zelf bekijken welke telefoon de nieuwe dienst ondersteund, de website is hier te bekijken.

NL-Alert is een geheel gratis dienst het nieuwe systeem werkt op basis van cell broadcast, dit is een techniek om berichten te versturen naar mobiele telefoons via de GSM zendmasten. De website Nederlandveilig.nl laat het volgende weten waarom de dienst niet werkt op de iPhone:

Apple ondersteunt op dit moment in Nederland/Europa nog niet de techniek van NL-Alert (cell broadcast). Wij zijn hierover in gesprek met Apple. Apple is van plan om NL-Alert in de toekomst te ondersteunen.

 

 

Vorig artikelHTC Droid DNA 5-inch Smartphone opnieuw gelekt
Volgend artikelReview: Patriot Viper 3 Intel Extreme Masters Memory Limited Edition

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in