Microsofts Surface RT-tablet nog geen doorslaand succes

De nieuwste tablet van Microsoft, genaamd ‘Surface RT’, slaat nog niet erg aan. De tablet is al een paar weken te koop in de VS, Frankrijk, Engeland en Duitsland maar verkoopt volgens Microsoft topman Steve Balmer ‘mondjesmaat’. De tablet is in de VS nog goed verkrijgbaar, wat een slecht teken is. Amerikaanse media waren daarnaast ook niet erg enthousiast over de Surface RT. Hij zou over flink wat bugs beschikken, is redelijk zwaar (676 gram) en er zouden nog te weinig applicaties beschikbaar zijn in de Windows Store.

Klachten

Ook klagen veel gebruikers over het geluid; de speakers zouden erg zacht zijn en het geluid dempt soms vanzelf. Daarnaast is de camera zeer matig, en zijn vele gebruikers van mening dat de tablet erg lang laadt. Over het ontwerp valt te twisten, de een vindt het innovatief en gedurfd, de ander vind het maar niks.

 Enkele specificaties

 De Surface is verkrijgbaar in de varianten 32 GB en 64 GB. De tablet beschikt over een 10,6” HD-touchscreen, een microSD-kaartslot, USB 2.0 en een mini HDMI-aansluiting. Wel interessant om te melden is dat de Surface wordt geleverd met  ”Office Home & Student 2013 RT”, een Office-pakket met Word, Excel, OneNote en PowerPoint dat aangepast is voor touch-gebruik, dus ideaal voor op de tablet. Je kunt dus ook op de Surface documenten typen of een Powerpoint in elkaar zetten. De schermresolutie is 1366 x 768 pixels, wat uitkomt op 148 pixels per inch.

Conclusie

De Surface is nog geen doorslaand succes, misschien verandert dat komende maanden, maar een echte grote speler op de tabletmarkt zal Microsoft met de Surface waarschijnlijk niet worden. Daar is de tablet toch iets te ‘net niet’ voor. Er zijn net te veel minpunten om te zeggen dat hij de concurrentie met de Ipad en Androidtablets aankan. Te onbekend, te weinig applicaties om te downloaden, het geluid dat soms automatisch dempt, het te lang laden. Daarnaast speelt de relatief hoge prijs ook een rol. Vanaf $500,-

Natuurlijk, de Surface RT heeft vele pluspunten, denk aan het Office-pakket wat hartstikke handig is, of het 10.6” beeldscherm, maar qua specificaties kan hij simpelweg niet meekomen met de nieuwe tablets. Misschien willen mensen gewoon een betrouwbaarder product, zoals een Ipad; duidelijk, simpel en werkend zonder kinderziektes. Of misschien moeten we er met z’n allen even aan wennen en domineert Microsoft over een half jaar de tabletmarkt? Wie zal het zeggen.

Vorig artikelTethered iOS 6.0.1 jailbreak nu mogelijk voor de iPhone 4, iPhone 3GS en iPod touch
Volgend artikelNieuwe informatie over de Sony Xperia Yuga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in