Koers Apple flink naar beneden

Nadat de Wall Street Journal meldde dat Apple de bestellingen van onderdelen van de iPhone 5 teruggeschroefde zakte de koers van Apple flink. De vraag naar de iPhone 5 zou erg zijn teruggelopen, sommige bestellingen van onderdelen werden gehalveerd. Dit zou erop kunnen wijzen dat minder mensen een iPhone 5 kopen dan van tevoren was berekend, bijvoorbeeld omdat de prijs aan de hoge kant is. Maar het zou ook een positievere kant kunnen hebben, bijvoorbeeld omdat Apple bezig is met de nieuwe iPhone (5S). Op basis van geruchten zou die voor de zomer uit moeten komen. Dus als Apple minder onderdelen besteld voor de iPhone 5 zou het er ook op kunnen wijzen dat het bedrijf nieuwe onderdelen besteld voor de 5S.

Tevens gaan er geruchten rond over een goedkopere iPhone. Apple ontkent dit, maar bronnen binnen de onderdelenleveranciers zeggen dat Apple bezig is met een goedkopere iPhone, vooral voor de Aziatische markt. Veel Chinezen vinden de huidige iPhones te duur. Apple zou daarom bezig zijn met een goedkopere iPhone, maar die zou mindere specificaties hebben en van goedkoper materiaal zijn gemaakt.

Maar omdat de vraag naar onderdelen zou zijn gedaald ging ook de koers flink naar beneden. Voor het eerst in bijna een jaar tijd zakte de koers onder de 500 dollar. Net voordat de beurs sloot steeg de waarde van een aandeel wat waardoor een Apple aandeel net boven de 501 dollar uitkwam. In een dag daalde een Apple aandeel met ruim 3,5 procent, een flinke tegenvaller voor het bedrijf.

Ook de koers van onderdelenleveranciers Sharp en LG Display daalde.

Vorig artikelAsus komt met goedkope Android MeMo tabet
Volgend artikelElke week 1 miljoen Windows Phones over de toonbank

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in