Elke week 1 miljoen Windows Phones over de toonbank

Forbes berekende dat er op het moment iedere week ruim een miljoen Windows Phone toestellen verkocht worden. Voorbeelden van toestellen die draaien op Windows Phone zijn de HTC 8X en 8S. Daarnaast draait ook de gehele Lumia serie van Nokia op het relatief nieuwe besturingssysteem. Ook het Chinese Huawei gaat meerdere toestellen op de markt brengen die draaien op Windows Phone. In het begin waren de toestellen niet echt populair, maar nu mensen er wat gewend aan zijn geraakt en er steeds meer, en steeds betere toestellen uitkomen kiezen steeds meer mensen voor zo’n telefoon.

Forbes is tot deze conclusie gekomen na wat rekenwerk en oplettendheid. Microsoft CEO Steve Ballmer meldde onlangs dat Windows Phone 4 keer beter verkoopt dan in het vierde kwartaal van 2011. Marktanalist Canalus & Gartner meldt dat er in dat kwartaal tussen de 2,5 en 2,75 miljoen Windows Phone toestellen zijn verkocht. Dus kom je tot de conclusie dat er afgelopen kwartaal tussen de 9,5 en 13,25 miljoen toestellen verkocht zijn. Dat is ongeveer een miljoen per week.

Na een moeizame start is dit een mooi aantal, en waarschijnlijk zal het aantal verkochte Windows Phone telefoons alleen maar stijgen. De Nokia Lumia 920 is in Nederland al binnen 1 dag  compleet uitverkocht, dus dat zegt wel iets.

Vorig artikelKoers Apple flink naar beneden
Volgend artikelBeveilingsproblemen bij Linksys routers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in