Storing bij UWV duurt al bijna een week; nog steeds geen oplossing

De storing bij ”Mijn UWV”, onderdeel van de website UWV, duurt al bijna een week. De uitkeringsinstantie heeft nog geen idee wanneer het onderdeel weer bereikbaar is. Klanten die normaal gebruik maken van Mijn UWV krijgen deze maand hun betalingsspecificaties per post in plaats van digitaal. De betalingsspecificaties zijn een soort loonstrookjes met daarop een financieel overzicht van de afgelopen maand. Deze zijn alleen beschikbaar voor uitkeringsgerechtigden.

Daarnaast kunnen klanten ook telefonisch contact opnemen met het UWV, het callcenter is ook ’s avonds open. ”We zullen mensen in ieder geval niet korten op hun uitkering als dingen niet zijn doorgegeven. Dat geldt totdat het probleem is opgelost”, aldus een woordvoerder.

Via de Mijn UWV pagina kunnen mensen bijvoorbeeld hun persoonsgegevens wijzigingen en een aanvraag voor een WW-uitkering volgen. De woordvoerder laat weten dat de storing groot en hardnekkig is. ”Het begon met een update om de performance te verbeteren. Die zorgde er echter voor dat het hele systeem achter Mijn UWV platligt en opnieuw opgebouwd moet worden.” Dagelijks maken ongeveer 18.000 mensen gebruik van Mijn UWV.

Wanneer de webpagina weer beschikbaar is zullen we dit bericht updaten.

Vorig artikelUniversiteit geeft alle 11.000 studenten een iPad
Volgend artikelFacebook evenement: Grap Search

2 REACTIES

  1. Het is gewoon van de zotte,
    Uvw denkt,
    Ach wat maakt te ons uit.
    En het ergste is ook nog eens dat ze durven te zeggen tegen hun klanten
    Bel ons dure 0900 nummer maar voor vragen. En dan blijkt de lijn overbelast.
    Een zooitje maken ze er van een zooitje.
    En ze hebben niet eens een email adres waar je naar toe kan schrijven. Lekker handig om je zo in te dekken.
    Vreselijke site.

  2. De UWV website draait, of draait NIET dus, onder Windows. En IIS. Makkelijk te herkennen aan de apsx pagin’s. Onder automatiseerders zou toch bekend moeten zijn dat noch Windows, noch Internet Information Server betrouwbaar en schaalbaar genoeg zijn om het aantal klanten aan te kunnen dat het UWV heeft.

    Schandalig dat een organisatie die jaarlijks honderden miljoenen belastinggeld verbrand aan automatiseringskosten er zo’n potje van maakt.

    Ronald

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in