Facebook evenement: Grap Search

Tijdens het persevenement heeft Facebook Grap Search aangekondigd. Facebook gebruikers kunnen hiermee de site doorzoeken waarbij volgens Facebook de nadruk wordt gelegd op het verkrijgen van antwoorden op vragen over contactpersonen.

Een voorbeeld hiervan is het vragen op te zoeken naar foto’s van Facebookvrienden uit 2009, of het zoeken naar vrienden die in een bepaalde stad wonen. Je kunt verschillende parameters instellen, waardoor je resultaten bijvoorbeeld kunt filteren op geslacht, woonplaats, interesses en educatie. Naast de details van contactpersonen kan Graph Search ook een lijst met foto’s tonen die gerelateerd zijn aan de zoekfilter- en opdracht.

Graph Search is zojuist aangekondigd door de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg. Je kunt op natuurlijke wijze vragen stellen waar vervolgens een goed antwoord op wordt gezocht, aldus Facebook. Hiermee bedoelen zij dat niet alleen naar keywords wordt gekeken, maar dat Graph Search ook de achterliggende zinsstructuren begrijpt.

De zoekmachine doorzoekt maar liefst 1 miljard gebruikersprofielen. Alle Facebook gebruikers hebben onderling zo’n 1 biljard connecties. Volgens Facebook is het in acht nemen van de privacyinstellingen van gebruikers het meest intensieve deel van de berekeningen. Maar liefst 10 procent van alle processorkracht die nodig is om Facebook draaiend te houden gaat hier aan op, aldus Facebook.

Voorlopig komt Graph Search alleen beschikbaar als bètaversie, een publieke uitrol zal later volgen. Naast de nieuwe zoekmachine heeft Facebook met Bing geïntensiveerd; de zoekresultaten van Microsofts zoekmachine krijgen een belangrijkere rol.

Vorig artikelStoring bij UWV duurt al bijna een week; nog steeds geen oplossing
Volgend artikelGoogle Nexus 7.7 met Android 5.0 in de maak bij LG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in