Nederlandse rechtbank stelt Samsung in het gelijk; Apple verliest

Een oude rechtszaak tussen Samsung en Apple is beslist. De rechtbank in Den Haag vindt de Samsung tablets niet teveel op de iPad lijken en verbiedt de tablets niet. De impact van de uitspraak is klein; de bewuste tablets zijn al een geruime tijd niet meer te koop. Het ging in deze zaak om de Samsung Galaxy Tab 7.7, 8.9 en 10.1. De opvolgers van deze tablets zijn al weer een tijdje op de markt, en de bovengenoemde zijn bijna niet meer te koop. In ieder geval wordt er geen verkoopverbod ingesteld, Samsung mag de tablets blijven verkopen in de gehele Europese Unie.

De Nederlandse rechter maakte zelf geen afweging maar volgde het vonnis van een Britse collega die dezelfde zaak al inhoudelijk in eerste aanleg en later ook in hoger beroep had behandeld. De rechtbank zag geen reden om af te wijken van dit vonnis en stelde ook hier Samsung in het gelijk.

Apple beriep zich in de rechtszaak op een Gemeenschapsmodel, een soort Europees ‘designpatent’ afkomstig uit 2004. Hierop is een rechthoekig apparaat met afgeronde hoeken te zien, het model iPad dus. Samsung heeft deze rechtszaak dan wel gewonnen, er veel mee opgeschoten zijn ze niet. De bewuste tablets zijn bijna nergens meer te koop, simpelweg omdat de opvolgers al geruime tijd in de schappen liggen. Apple moet wel de proceskosten van ongeveer 127.000 euro betalen.

Het juridische ”gevecht” tussen Samsung en Apple is met deze zaak niet afgerond, internationaal lopen er nog vele zaken en ook in Nederland loopt er nog een zaak bij de Hoge Raad.

Vorig artikelJelly Bean update voor Galaxy S II komt in februari beschikbaar
Volgend artikelPersfoto’s HTC M7 verschenen op internet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in