Italiaanse fabrikant presenteert dualboot-tablet die draait op Android en Ubuntu

De Italiaanse fabrikant DaVinci Mobile Technology komt binnenkort met een tablet die zowel Ubuntu 12.04 als Android Ice Cream Sandwich draait. De tablet heeft een schermformaat van 10,1 inch en heeft een goede resolutie met zijn 1920×1200 pixels. De fabrikant heeft de tablet Nibbio genoemd, dit betekent een bepaald type roofvogel. De Nibbio draait op een Exynos 4412-soc van jawel, Samsung. Deze chip kennen wij van de Samsung Galaxy S III en de Note 10.1. Eerder leverde Samsung al socs aan Lenovo en Meizu.

De Nibbio beschikt over een 10.1 inch IPS-scherm, heeft 2 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen aan boord. Dit kan uitgebreid worden door middel van een micro-SD kaartje. De tablet ondersteunt Wifi b/g/n, Bluetooth 4.0 en GPS. Een micro-USB poort is aanwezig voor het aansluiten van randapparatuur. Dit gebeurt door middel van ”on the go-ondersteuning”. De tablet is 9,5 millimeter dik en zou 539 gram wegen.

We weten nog niet hoe de twee bovengenoemde besturingssystemen geïnstalleerd staan op de Nibbio. Misschien bevat de tablet een bootloader met een keuzemenu, zodat de gebruiker kan kiezen welk besturingssysteem hij wilt gebruiken. Italiaanse geïnteresseerden kunnen de Nibbio pre-orderen voor 29 euro. De totaalprijs komt uit op ruim 370 euro, de eerste bestellingen moeten 14 maart de deur uit gaan. Of de Nibbio ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

Vorig artikelGerucht: Sony werkt aan Xperia Z tablet
Volgend artikelNepsite van Belastingdienst offline gehaald

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in