Gerucht: Sony werkt aan Xperia Z tablet

Volgens het Twitteraccount @Xperia_info zou Sony op het moment werken aan een nieuwe tablet. De tablet zou de naam Xperia Z moeten krijgen, net als de nieuwste mobiele telefoon van Sony. Toevallig is dit niet, volgens de bron zou de tablet grotendeels over dezelfde onderdelen beschikken als de telefoon.

De Xperia Z tablet zou een 10.1 inch scherm krijgen met een resolutie van 1920×1200 pixels. Meteen een opvallend iets; de Xperia Z zou hiermee Sony’s eerste 10.1” tablet worden. Eerder uitgebrachte tablets, zoals de Sony tablet S, hadden een beelddiagonaal van 9,7 inch. Daarnaast zou de Z beschikken over NFC, LTE en Bluetooth 4.0. De tablet zou een accu aan boord hebben met een capaciteit van 600 mAh. Verdere specificaties zijn 2 GB aan werkgeheugen, Wifi b/g/n en een ipx5/7 rating voor water- en stofbestendigheid. Net als de Z smartphone zou ook de Z tablet gaan draaien op een Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro-soc. Veel specificaties komen overeen met de Z telefoon, en ook voor een tablet zijn ze niet mis.

Sony heeft nog niks bekendgemaakt over de Xperia Z tablet, maar binnenkort is het MWC (Mobile World Congress) in Barcelona. Daar maken veel fabrikanten hun nieuwste toestellen bekend, dus de kans dat Sony daar de nieuwe tablet gaat presenteren is aanwezig.

Het blijven geruchten, dus wie weet komt er geen tablet Z, of veranderen de naam/specificaties nog. Als er meer informatie komt over de Xperia Z tablet zullen wij dit bericht updaten.

 

Vorig artikelSamsung Galaxy Pocket Plus komt halverwege dit jaar op de markt
Volgend artikelItaliaanse fabrikant presenteert dualboot-tablet die draait op Android en Ubuntu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in