8”-Galaxy Note tablet van Samsung op komst?

Samsung is waarschijnlijk bezig met een nieuwe tablet die wordt toegevoegd aan de Note serie. Het gaat hier om een wat goedkopere tablet met een 8 inch scherm. Het scherm krijgt een resolutie van 1280×800 pixels en gaat draaien op Android 4.2 Jelly Bean.

SamMobile publiceerde de specificaties voor de nieuwe Note-tablet. Het apparaat zou nog geen naam hebben, al staat hij intern bekend onder de codenaam Kona. Er zijn twee typenummers bekend, dus er komt zowel een Wifi-only als een Wifi+3g model. De specificaties wijzen op een wat goedkoper model, dus lijkt het erop dat Samsung met deze nieuwe tablet(s) op de onderkant van de markt mikt.

Volgens SamMobile beschikt de Kona over een 8 inch Super Clear LCD scherm met een resolutie van 1280×800 pixels. Het toestel heeft 2 GB werkgeheugen aan boord en er komen verschillende varianten met 16 en 32 GB intern geheugen. Het specifieke nut hiervan snap ik niet helemaal, want er is ook een micro-SD sleuf aanwezig zodat je het geheugen d.m.v. Een micro-SD kaartje uit kunt breiden. De tablet biedt ondersteuning voor Wifi b/g/n (en de 3g variant ook voor 3g), Bluetooth 4.0 en GPS. Hij zou 7.95 millimeter dun zijn en 330 gram wegen. Aan de achterzijde zit een 5 megapixel camera, voorop zit een 1,3 megapixel camera voor videobellen. Waarschijnlijk wordt er een S-pen meegeleverd en zal de Kona gebruik kunnen maken van de speciale Note-apps.

Op welke soc de Kona gaat draaien is nog onbekend, net als een prijs. Samsung zal zijn nieuwste Note-telg hoogstwaarschijnlijk tijdens het MWC aankondigen. Dit evenement is in februari, dus zullen we nog even moeten wachten. Wanneer er meer informatie is over de Kona melden wij dit zo snel mogelijk.

Vorig artikelNepsite van Belastingdienst offline gehaald
Volgend artikelZTE presenteert nieuwe 5” smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in