RIM stopt misschien met het maken van BlackBerry telefoons

Het Canadese RIM, fabrikant van BlackBerry telefoons, overweegt te stoppen met het produceren van BlackBerry’s. RIM denkt serieus na om BlackBerry 10 in licentie aan te bieden aan andere fabrikanten, zegt de directeur van RIM, Thorstens Heins in een interview met Die Welt. Wanneer andere fabrikanten geïnteresseerd zijn in BlackBerry 10 zal RIM stoppen met het maken van BlackBerry telefoons.

RIM heeft geen haast met deze beslissing, ze willen eerst zien hoe BlackBerry 10 het ervan af brengt. Het bedrijf heeft genoeg geld in de kas en daardoor is er weinig haast met beslissingen nemen. Volgens Heins staat BlackBerry er ondanks de slechte resultaten en matige verkoop er nog redelijk goed voor. Het stoppen met het maken van telefoons is ‘een van de opties’.

De optie om fabrikanten licentie te geven wat betreft platformen en toestellen is voor RIM nieuw. Al sinds dag één maakt het bedrijf zijn eigen hardware en andere fabrikanten hebben nooit licentie gekregen. Het geven van licentie op zich is niet nieuw, Google doet dit al een tijd met Android, denk aan Samsung, Huawei en LG, en ook Microsoft werkt met Windows Phone samen met fabrikanten zoals Nokia en HTC.

Volgende week worden tijdens het BlackBerry 10 evenement het nieuwe besturingssysteem en de eerste twee toestellen gepresenteerd. Het gaat hier waarschijnlijk om de BlackBerry Z10 en X10, van beide telefoons zijn al vele specificaties en foto’s uitgelekt.

Vorig artikelUpdate: 8”-Galaxy Note tablet van Samsung op komst?
Volgend artikelSony presenteert Tablet Z; 10,1” tablet met quadcore-processor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in