Ouya-console via Amazon te koop voor honderd dollar

De Ouya, wie kent hem niet? De spelconsole die draait op Android 4.1 is razend populair; alleen al het aantal pre-orders ligt boven de 68.000 en de wereld kan niet wachten tot de Ouya in de winkel ligt. De Ouya is gefinancierd via Kickstarter, de ontwikkelaars wilden 950.000 dollar ophalen maar de spelconsole was zó populair dat het bedrag opliep naar 8,5 miljoen dollar!

Volgens CEO Julie Uhrman hebben ruim 68.000 mensen de Ouya al besteld, mensen die meer dan 95 dollar hebben bijgedragen aan het Kickstarter-project zullen hun Ouya vanaf maart binnenkrijgen. Ook via Amazon is de Ouya te koop, hij gaat daar honderd dollar kosten en kan vanaf vandaag gepre-orderd worden. Ouya verwacht de eerste consoles vanaf juni dit jaar te kunnen leveren aan Amazon-kopers. Naast Amazon zullen ook Best Buy en Gamestop de Ouya gaan verkopen. Vooralsnog komt de Ouya niet uit in Europa, of dit gaat veranderen is nog niet bekend.

De Ouya is een spelconsole die loopt op Android 4.1 Jelly Bean. De Ouya draait op een NVIDIA Tegra 3 processor in combinatie met 1GB aan werkgeheugen. Het interne geheugen bedraagt 8GB. De spelconsole wordt geleverd met één controller, een extra controller kun je bijbestellen voor vijftig dollar. Als je het mij vraagt is dat een wat vreemde verhouding: honderd dollar voor een Ouya met één controller en vijftig dollar voor één losse controller. De Ouya beschikt naast Bluetooth, HDMI en Wifi ook over Ethernet en één USB-poort.

Als er meer informatie is over de Ouya, bijvoorbeeld of hij naar Europa komt, zullen wij je daar zo snel mogelijk van op de hoogte brengen.

Vorig artikelSBSettings installeren onder iOS 6.1
Volgend artikelBlackBerry: ”BlackBerry Z10 een groot succes, bij veel winkels al uitverkocht”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in