Geen Tegra 4 maar een Snapdragon S4 Pro in nieuwe Nexus 7?

Nvidia presenteerde vorige maand tijdens de CES haar nieuwste processor; de mobiele Tegra 4. Een energiezuinige en grafisch verbeterde quadcore-processor. Volgens eerdere geruchten zou de nieuwe Nexus 7 deze nieuwe processor krijgen, maar die geruchten beginnen te wankelen. Volgens Wall Street analist Micheal McConnel krijgt de nieuwe Nexus 7 een Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor.

Waarom geen Tegra 4 maar een Snapdragon S4 Pro?

McConnel geeft aan dat Nvidia een moeilijk jaar voor de kiezen krijgt, omdat Google als grote toekomstige klant, voor een andere processor kiest. Google is tot deze beslissing gekomen omdat de Snapdragon S4 Pro goedkoper is en er minder stappen in het productieproces nodig zijn. De S4 Pro beschikt over betere 3G/4G modem technologie. Op Toshiba na heeft nog geen enkele fabrikant voor de Snapdragon S4 Pro gekozen, of dit met bovenstaande feiten te maken heeft is niet helemaal duidelijk.

Wanneer komt de nieuwe Nexus 7?

Volgens McConnel zal de Google Nexus 7 in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels liggen. Of dit gebaseerd is op feiten of dat het gewoon een gok is weten we niet, andere geruchten hebben het over een lancering in mei, wanneer het Google I/O evenement plaatsvindt.

Bron: TabletsMagazine

Vorig artikelGrote reorganisatie bij Fujitsu; 5.000 werknemers ontslagen
Volgend artikelReview: Patriot Supersonic Rage XT

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in