Grote reorganisatie bij Fujitsu; 5.000 werknemers ontslagen

Vanwege een grote reorganisatie verdwijnen er bij Fujitsu 5.000 banen; zo’n 3 procent van het werknemersbestand. Waar de ontslagen precies gaan vallen is nog niet helemaal bekend, al weten we wel dat er in het thuisland van Fujitsu 3.000 banen gaan verdwijnen. De overige 2.000 zullen over de rest van de wereld vallen. Fujitsu heeft totaal 170.000 werknemers in dienst.

In Europa werken zo’n 13.000 Fujitsu werknemers, wat hun gaan merken van de reorganisatie is nog niet bekend, aldus een Duitse woordvoerder van Fujitsu.

Met deze reorganisatie moet er per jaar ruim 150 miljoen euro bespaard worden. Dit voorkomt echter niet  dat er verlies gaat worden geleden; voor het lopende boekjaar rekent het technologiebedrijf op een verlies van omgerekend zo’n 750 miljoen euro. Het bedrijf heeft naast het ontslaan van personeel ook andere maatregelen getroffen, zo gaat Fujitsu samenwerken met Panasonic. Zo worden onder meer een deel van de onderzoeks- en ontwikkelingsafdelingen worden samengevoegd, net als de chipproductie. Hier gaan ruim 4.500 werknemers mee te maken krijgen.

Vorig artikelAmazon maakt de iPad 4 belachelijk in reclamespotje
Volgend artikelGeen Tegra 4 maar een Snapdragon S4 Pro in nieuwe Nexus 7?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in