Samsung wil dit jaar 750.000 tablets verkopen in Nederland

Samsung zet dit jaar groots in op tablets, dit jaar wilt het Zuid-Koreaanse bedrijf in Nederland minimaal 30 procent marktaandeel hebben. Het is dus hun doelstelling om dit jaar minimaal 750.000 tablets te verkopen.

Marktaandeel stijgt explosief

Apple heeft met haar iPad op het moment een marktaandeel van zo’n zestig procent, blijkt uit eerdere cijfers. Samsung heeft de koppositie dus nog niet in handen, maar is wel goed op weg. Volgens Geert Mol, Marketing Manager Mobile bij Samsung Nederland, verloopt de opkomst van Samsung gestaag. Dit laat hij weten in een gesprek met Nu.nl.

Waar het bedrijf in 2011 nog slechts negen procent van de markt bezat, was dat in 2012 al ruim twintig procent. Een forse stijging dus. Mol ziet nieuwe kansen; “Inmiddels heeft 35 procent van de Nederlandse huishoudens een tablet, maar nog 65 procent dus niet. Daar liggen kansen. En we zien ook dat veel huishoudens een tweede of derde tablet willen aanschaffen”.

Groei op de zakelijke markt

De groei op de tabletmarkt beperkt zich niet alleen op consumenten, ook de zakelijke markt is geïnteresseerd. Het bedrijf gaat zich dit jaar dan ook specifiek richten op deze markt, voor zowel smartphones, tablets als laptops.

“Wij zijn van oudsher bekend op de consumentenmarkt en willen nu ook groeien bij zakelijke klanten”, aldus Mol. Hij heeft niet het idee dat deze twee markten gaan botsen. “We zijn specifiek mensen op de zakelijke markt aan het zetten en je ziet daar al een verschuiving omdat steeds meer consumenten hun toestel op kantoor willen gebruiken.” Hier heeft Mol een goed punt, nu smartphones en tablets steeds ‘slimmer’ worden willen mensen hem naast normaal gebruik ook voor hun werk kunnen gebruiken. Hier wordt steeds meer op ingespeeld, denk bijvoorbeeld aan het bewerken van Office-documenten op de smartphone en tablet. En ouder voorbeeld is e-mail, door het aanmaken van verschillende accounts, één voor werk en één voor privé, houdt men alles handig bij elkaar.

De groei en ontwikkeling van andere besturingssystemen

De tablets die over de toonbank gaan draaien voornamelijk op het zeer bekende Android (Apple doet in dit gesprek even niet mee), maar volgens Mol is er ook ruimte voor andere besturingssystemen. Zo verschijnen er bijna wekelijks berichten over de slechte verkoop van pc’s die draaien op Windows 8, maar Mol kan hier niets over zeggen. “Zowel zakelijk als privé is er ruimte voor Windows 8″, aldus Mol.

Hij vindt dat Windows 8 prima in de ‘multi platform-strategie’ van Samsung past. Dan nog even over het nieuwe besturingssysteem Tizen. Dit besturingssysteem is de opvolger van MeeGo en wordt mede ontwikkeld door Intel en Samsung. Omdat het een open source-systeem (OS) is wilt Mol niet spreken van een ‘eigen besturingssysteem’. Maar volgens hem is Samsung wel serieus bezig met Tizen omdat ze ”ook op de markt van besturingssystemen keuzevrijheid willen bieden.”

Samsungs doel is om ook op de mobiele telefoonmarkt te groeien, ondanks dat het bedrijf al marktleider is. Dit proberen zij te realiseren door onder andere veel keuze te bieden in besturingssystemen. “We willen daar groeien en dat doen we onder andere door duidelijke keuzevrijheid te bieden. Op het gebied van platform, maar ook prijspunt, schermgrootte en functionaliteit.”

 

Vorig artikelUitgelekte persfoto van de HTC One laat nieuwe details zien
Volgend artikeliOS 6.1 zorgt voor problemen met Exchange servers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in