Uitgelekte persfoto van de HTC One laat nieuwe details zien

Volgende week wordt hij waarschijnlijk onthuld, maar een vermoedelijke persfoto is de wereld al ingebracht. Uitgelekt welteverstaan. Uit deze foto kunnen we een aantal dingen opmaken, zo is de multitaskknop verdwenen en vinden we twee speakers op de voorkant van het toestel. Daarnaast zien we een stukje van de nieuwe HTC Sense interface, versie 5 alweer.

Specificaties

De HTC One, zoals het toestel zeer waarschijnlijk gaat heten, heeft naast een gewaagd uiterlijk ook erg goede specificaties. Zo beschikt het toestel over een processor geproduceerd door Snapdragon, deze quadcore processor is geklokt op 1,7 Ghz. De camera zou ook een bijzonder iets moeten zijn, zo zou de HTC One beschikken over meerdere lenzen die totaal een resolutie hebben van 13 megapixels. De interne opslagcapaciteit bedraagt 32GB en het werkgeheugen is 2GB groot. Het scherm is tegenwoordig ook erg belangrijk bij toestellen en daarmee zit het ook wel snor; de One heeft een 4,7” Full-HD beeldscherm. De telefoon gaat draaien op Android 4.1 Jelly Bean en de nieuwe versie van HTC Sense; HTC Sense 5.

Speakers

De speaker is nog wel eens een probleempunt bij smartphones, zo zou het geluid niet mooi klinken. HTC doet hier altijd goed zijn best op en kwam met Beats Audio in voorgaande modellen; denk aan de HTC One X. Ook nu heeft er een vernieuwing plaatsgevonden; op de One zitten niet één maar twee speakers. Deze zijn te vinden boven én onder het scherm, wat ervoor moet zorgen dat het geluid minder ‘stereo’ klinkt.

Minder knoppen aan boord

Daarnaast heeft de HTC One slechts twee aanraakgevoelige knoppen onder het touchscreen. Waar voorgaande modellen eerst vier en later drie knoppen hadden gaat HTC een stap verder. De multitaskknop is na de HTC One verleden tijd.

Hoogstwaarschijnlijk zal HTC haar nieuwe paradepaardje volgende week aankondigen waarna hij vanaf 8 maart in de winkels moet liggen. Los zou hij verkocht moeten worden voor zo’n 650 euro.

Nogmaals, het is niet zeker of deze foto echt is. Wanneer er meer informatie over de HTC One is zullen wij dit artikel updaten.

Bron: Techzine & @evleaks

 

Vorig artikelMaar liefst 8 Samsung apparaten in de ‘Android top 10’
Volgend artikelSamsung wil dit jaar 750.000 tablets verkopen in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in