Mogelijke naam en specificaties ‘Facebook-telefoon’ uitgelekt

De HTC ChaCha is al weer wat jaren op de markt en dus wordt het hoog tijd voor een nieuwe ‘Facebook-telefoon’. Afgelopen winter dook het nieuws op dat de telefoon vertraagd was, maar volgens Unwired View komt het toestel nog deze lente uit.

Definitieve naam ook al uitgelekt?

Ook de definitieve naam van het toestel is mogelijk al uitgelekt; zo zou de telefoon de naam HTC Myst gaan dragen. Het toestel beschikt over redelijke specificaties, maar op sommige punten stelt het toestel ons nu al teleur. Áls de specificaties überhaupt kloppen, het zijn immers geruchten. De HTC Myst is de opvolger van de HTC ChaCha, deze telefoon heeft o.a. een speciale Facebook-knop zodat je alles nóg sneller kunt delen.

Specificaties; op sommige punten teleurstellend

De Myst krijgt een 4,3” display met 720p resolutie en een 1GB werkgeheugen. Het interne geheugen bedraagt 16GB en dit is niet uit te breiden via micro-SD of wat dan ook. De opslagruimte voor de gebruiker is dus zeer beperkt. De camera is ook wat matig, die aan de achterzijde van het toestel heeft een resolutie van 5 megapixels en aan de voorkant is er ook een te vinden, deze heeft een resolutie van 1,6 megapixels. Genoeg om zelfportretten te maken of om te Skypen dus. Of HTC haar nieuwste Ultrapixel-technologie op dit toestel toepast is nog niet duidelijk, deze technologie is tot op heden exclusief te vinden op de HTC One. Het toestel biedt ondersteuning voor 3G en 4G/LTE en wordt aangedreven door een dualcore MSM8960-SoC, geklokt op 1,5Ghz.

Meer informatie

De telefoon draait op Android 4.1 Jelly Bean en wordt geleverd met de o.a. de gewone Facebook-app, Facebook-Messenger en Instagram. Een adviesprijs of andere informatie is nog niet bekend, zodra er meer nieuws is over deze nieuwe Facebook-telefoon zullen wij dat natuurlijk zo snel mogelijk melden.

Vorig artikelSony Xperia J ontvangt Jelly Bean update
Volgend artikelYarvik Ingenia X1 vanaf 8 maart te koop in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in