Yarvik Ingenia X1 vanaf 8 maart te koop in Nederland

Yarvik kennen we natuurlijk allemaal van de budgettablets, maar dit jaar hebben ze ook twee smartphones gelanceerd. In dit artikel zal ik er één bespreken; de Ingenia X1. Ook deze smartphones hebben een laag prijskaartje meegekregen en bieden dus een erg goede prijs/kwaliteit verhouding.

Belangrijkste specificaties

~ 5,3” IPS-scherm met een resolutie van 540×960 pixels.

~ Dual-sim ondersteuning; op twee simkaarten tegelijkertijd bereikbaar.

~ 8MP camera aan de achterzijde.

~ Android 4.0.4 met toegang tot de Google Play Store.

~ 1Ghz Cortex A-9 dualcore-processor.

Uitgebreide specificaties

De Yarvik Ingenia X1 draait op Android 4.0.4. Ice Cream Sandwich, hierdoor heb je onder andere toegang tot de Google Play Store waar je vele applicaties kunt downloaden. De telefoon wordt aangedreven door een 1Ghz Cortex A-9 dualcore-processor. Het werkgeheugen bedraagt 1GB en de interne opslagruimte 4GB, dit is via een micro-SD kaart uit te breiden naar maximaal 32GB. De telefoon is voorzien van een 5,3” IPS-scherm met een wat matige resolutie van 540×960 pixels (208ppi). Aan de achterkant vinden we een 8 megapixel camera voorzien van o.a. een ledflitser en de mogelijkheid om video’s te maken. Ook aan de voorkant is een camera te vinden, deze is geschikt voor bijvoorbeeld Skype en zelfportretten. Wat de Ingenia X1 bijzonder maakt in zijn klasse is naast het grote scherm en de lage prijs de dual-sim functie. Het toestel slikt twee simkaarten, dus werk en privé gescheiden houden is geen probleem met dit toestel.

De Yarvik Ingenia X1 weegt 183 gram en is voorzien van een 2700mAh accu. Wat het toestel bijzonder maakt is de goede prijs/kwaliteit verhouding. Goede specificaties voor een lage prijs, dat is waar Yarvik om bekend staat. Ook met de Ingenia X1 hebben ze op papier een prima toestel afgeleverd wat verkrijgbaar is voor een zeer goede prijs.

Maar wat kost dit toestel nou?

De Yarvik Ingenia X1 is vanaf vandaag verkrijgbaar bij verschillende (web)winkels vanaf 279 euro. Ja echt, 279 euro. Vandaag is het toestel trouwens bij Mediamarkt in de aanbieding; tot 00:00 betaal je voor deze telefoon slechts 269 euro. Ik denk dat dit toestel wel eens een grote verrassing van de budget-smartphones kan worden.

 

Vorig artikelMogelijke naam en specificaties ‘Facebook-telefoon’ uitgelekt
Volgend artikelHTC One pas vanaf april verkrijgbaar in Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in