Verizon heeft weinig vertrouwen in BlackBerry

Gisteren meldden wij al dat de verkoop van de BlackBerry Z10 in de Verenigde Staten erg tegenvalt. (http://technieuws.com/19838/blackberry-z10-verkoopt-slecht-in-amerika-aandeel-zakt-met-45) en vandaag is er meer slecht nieuws bijgekomen.

BlackBerry ontving onlangs een bestelling van een miljoen toestellen, jawel één miljoen toestellen. Het is de grootste order die het bedrijf ooit heeft gekregen en ze waren er ook erg blij mee. Maar vandaag komt analistenbureau Detwiler Fenton met het nieuws dat de bestelling van een miljoen BlackBerry ’s juist een tegenvaller is voor het bedrijf. Wil je weten waarom, lees dan verder.

Brightstar & Verizon

De order is geplaatst door Brightstar, een groothandel die regelmatig toestellen inkoopt voor Verizon Wireless, de grootste provider in de Verenigde Staten. Volgens de analist koopt Verizon toestellen alleen zelf als het bedrijf denkt dat ze goed verkocht gaan worden. Nu heeft Verizon Brightstar de bestelling laten doen zodat, als de verkoop tegenvalt, ze niet blijft zitten met toestellen. Maar wij blijven denken, één miljoen toestellen in één keer, dan heeft Verizon toch wel wát vertrouwen in het Canadese bedrijf?

Orders op formaat

Jawel, maar die bestelling van een miljoen toestellen stelt niet zoveel voor bij dat van bijvoorbeeld de iPhone. Verizon verkocht in het laatste kwartaal van 2012 maar liefst 6,2 miljoen iPhones. En ook andere toestellen, zoals de Samsung Galaxy SIII worden per miljoenen ingekocht.

Blijf positief…

Al met al dus een fikse tegenvaller voor BlackBerry, maar we kunnen het ook positief inzien. Ze hebben toch weer een miljoen toestellen verkocht, en daar gaat het tenslotte om.

Vorig artikelAldi Wolfgang AT-AS53N Phablet vanaf 6 april vekrijgbaar bij de Aldi
Volgend artikelSony maakt adviesprijzen Xperia Tablet Z bekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in