Vliegtuig overnemen kan doormiddel van Android app

Het is mogelijk om de besturing van een vliegtuig over te nemen doormiddel van een applicatie voor Android smartphone’s.  De Spaanse beveiligingsexpert Hugo Teso beweert dat dat kan, hij heeft in Amsterdam op een hackersconferentie een demonstratie gegeven van de hack. Volgens beveilingsexpers Hugo Tess zijn boordcomputers van vliegtuigen vaak voorzien van oud software, waardoor het overnemen van de systemen erg simpel is. Teso heeft zijn methodes getest in een laboratorium met virtuele vluchtsystemen.

Dreamliner-cockpit

De hack maakt onderandere misbruik van een onbeveiligd communicatie systeem, dit systeem wordt vaak ingezet bij informatie uitwisselingen tussen de vliegvelden en verschillende vliegtuigen. Dit systeem is gevoelig voor de inbraak waardoor het kapen van een vliegtuig op afstand erg gemakkelijk is.

De hack voerde Teso uit met een Samsung Galaxy-smartphone en de speciale app PlaneSploit. Die app is niet beschikbaar voor het grote publiek en het inbreken werkt alleen maar als een bemanning de automatische piloot aanzet.

Bron: RTL

Vorig artikelOok de NS heeft last van DDoS aanval
Volgend artikelAlcatel komt met nieuwe Pop serie Android telefoons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in