Review: QNAP TS-269L NAS

Inleiding

Qnap is een bekende op gebied van storage opslag en nas systemen, er zijn nas systemen voor thuisgebruik tot high end MKB. De TS269L past goed in de categorie Thuis en Kantoor.  De Nas systemen van Qnap zijn uitgerust met een eigen software pakket en er zijn erg veel functies aanwezig, zo is er ook een Android en iPhone app om de Nas te beheren of om er natuurlijk data op te zetten.

Het operating system van de Qnap is gebaseerd op een Embedded Linux versie, in de review zullen wij uitgebreid de functies en mogelijkheden bespreken van de Nas maar natuurlijk ook de prestaties en performance aangezien dit natuurlijk een van de belangrijkste functies is van een Nas.

De TS269L is een Nas voor thuisgebruik en kantoor, welke is voorzien van een aantal krachtige functie’s welke wij uiteraard later in de review zullen bespreken. De Nas beschikt over twee rekken waarin een harde schijf bevestigd kan worden. De maximale opslag van de NAS is 8TB, je zou er dus twee schijven van 4TB in kunnen bevestigen. De NAS beschikt over een Intel Atom Dual Core 1.86Ghz processor, welke voldoende power heeft om diverse media functionaliteiten en server functionaliteiten goed te laten draaien. Standaard is er 1GB DDR3 ram aanwezig wat je kan uitbreiden tot maximaal 3GB DDR3.

De software functies van de NAS zijn erg uitgebreid aangezien het uitgebreide QNAP Firmware voldoende mogelijkheden heeft waaronder: uitgebreide toegang op afstand tot bestanden, foto’s, muziek en video, een doordachte downloadserver en eenvoudige toegang via mobiele apparaten. Meer informatie over de software functies zullen we uiteraard later in de review bespreken. Deze NAS is qua software geschikt voor virtualization en clustering en heeft onder andere ondersteuning voor VMware vSphere, Citrix XenServer, Windows Server 2008 R2 Hyper V. Tijdens deze review zullen wij de multi media functionaliteiten zoals de HD station uitgebreid beschrijven.

De QNAP TS-269L wordt verkocht voor een gemiddelde prijs van 420-430 euro.

QNAP TS-269L

Inhoudsopgave

Op de volgende pagina’s gaan we verder met de review van de Qnap TS269L Nas

Inleiding
Pagina 1: De QNAP TS-269L NAS
Pagina 2: Hardware
Pagina 3: Montage
Pagina 4: Software
Pagina 5: Performance
Pagina 6: HD Station
Pagina 7: Conclusie
Pagina 8: Reageren

Vorig artikelSamsung Galaxy S4 mini opgedoken op website
Volgend artikel‘HTC komt binnenkort met goedkope HTC One’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in